Zenuwslopende misdaadthriller over een internationaal kartel nu te zien op Netflix

Films
zaterdag, 11 mei 2024 om 10:00
el correo 301559231 large
Vanaf vandaag is op Netflix de Spaanse misdaadthriller El Correo te zien. De spannende thriller is geregisseerd door Daniel Calparsoro, met een scenario van Patxi Amezcua en Alejo Flah, en met in de hoofdrollen Arón Piper, María Pedraza en Luis Tosar.
Het verhaal speelt zich af in 2002 tegen de achtergrond van de invoering van de euro. Het volgt de opkomst van een jonge stalknecht uit Vallecas genaamd Iván, die zich opwerkt binnen een internationaal kartel dat zich toelegt op het witwassen van geld. De film was eerder dit jaar nog te zien in Spaanse bioscopen, maar zal volgende maand al op Netflix verschijnen. Bekijk hieronder de trailer.
El Correo begint in 2002, wanneer Spanje de euro invoert. Het is tijd voor kansen. Zoals Iván, een jongen uit Vallecas die zijn buurt te beperkt vindt. Vanuit zijn positie als stalknecht in een luxueuze golfclub in de hoofdstad, zet hij al snel zijn eerste grote stap: hij wordt koerier voor een internationale organisatie die zich bezighoudt met het witwassen van geld. Iván begint koffertjes te vervoeren naar Brussel en Genève.
Maar Iván wil meer. Echt zwart geld stroomt aan de Costa del Sol. Bouwondernemers, corrupte politici, bankiers, atleten, de Chinese maffia... Iván wil zijn deel van de taart. Dit is het verhaal van een jonge man die niets had en alles durfde te hebben. Totdat alles ontplofte. Een verhaal vol spanning over overdaad en grootheidswaanzin, de weerspiegeling van een tijdperk dat nooit meer terug zal komen. Een verhaal waarin het leven van Iván verweven is met de meest emblematische momenten uit de recente geschiedenis.
El Correo is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer van de Spaanse misdaadthriller. Ga jij kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!