De échte Martha geeft interview en sleept Netflix en 'Baby Reindeer'-makers voor de rechter

TV en Series
vrijdag, 10 mei 2024 om 10:10
br 101 unit 01088 rt
De Netflix-hitserie Baby Reindeer heeft wereldwijd kijkers in de ban gehouden met zijn aangrijpende verhaal over stalking. Het bijzondere aan deze serie is dat de persoon die gestalkt wordt, Richard Gadd zelf, zijn eigen verhaal vertolkt. Recentelijk heeft de vermeende stalker, Fiona Harvey, haar kant van het verhaal laten horen in een exclusief interview met Piers Morgan.
Het interview, uitgezonden op Piers Morgan's YouTube-kanaal Piers Morgan Uncensored, onthulde de controversiële twist in dit verhaal. Fiona Harvey beweert de inspiratie te zijn voor het personage Martha in Baby Reindeer, ontkende ten stelligste de beschuldigingen van stalking. Ze vertelde Morgan dat ze juridische stappen onderneemt tegen zowel Netflix als Gadd, en dat de waarheid aan het licht zal komen tijdens het juridische proces.
Harvey ontkende de beschuldiging dat ze meer dan 41.000 e-mails en 100 brieven naar Gadd zou hebben gestuurd. Ze suggereerde zelfs dat Gadd deze mogelijk zelf verzonnen heeft. Hoewel ze toegaf dat ze Gadd kende en zelfs de bijnaam baby rendier aan hem had gegeven, ontkende ze fel de ernstige beschuldigingen zoals afgebeeld in de serie.
Tijdens het interview beschreef Harvey de situatie als obsceen en afschuwelijk, hoewel ze toegaf de serie zelf niet te hebben gezien. Ze beweerde dat ze op de hoogte was gebracht van de inhoud door vrienden en verslaggevers die haar hadden benaderd. Ondanks haar ontkenningen herkende ze delen van haar interacties met Gadd in de serie, zoals het voorval waarin Gadd haar zou hebben aangeboden haar gordijnen op te hangen, een scène die bijna letterlijk in de serie voorkomt.
De serie Baby Reindeer, gebaseerd op een live show van Gadd, vertelt het ware verhaal van zijn ervaringen als barman die probeert komiek te worden, inclusief de zes maanden durende stalking door een klant. Gadd beweert dat hij genoeg details heeft veranderd om ervoor te zorgen dat de echte persoon achter Martha niet herkenbaar zou zijn, maar fans begonnen al snel met speuren op internet en identificeerden Fiona Harvey als een mogelijke kandidaat.
Het interview met Harvey, beschreven als een sparring match, belichtte de moeilijke vragen van Morgan over de beschuldigingen van stalking en de vermeende obsessie van Harvey met Gadd. Het hele interview bekijk je hieronder. Denk jij dat Harvey gelijk heeft?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!