Dit is de echte Martha uit de Netflix-serie 'Baby Reindeer': "Ik heb doodsbedreigingen ontvangen"

TV en Series
maandag, 29 april 2024 om 8:00
br 104 unit 00352 rt
Netflix heeft momenteel een enorme - zij het onverwachte - hit te pakken met Baby Reindeer. Deze donkere komedie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van regisseur en hoofdrolspeler Richard Gadd, waarbij de komiek ernstig werd gestalkt.
Gezien de populariteit van de serie was het slechts een kwestie van tijd voordat fans op zoek zouden gaan naar de echte stalker. Ondanks de oproep van de makers om de zoektocht naar de ware identiteit van de stalker te staken, heeft de echte Martha nu zelf de spotlight gekozen.
In een interview met de Daily Record vertelt de vrouw openlijk over de impact die de serie heeft gehad op haar leven. De 58-jarige Schotse vrouw zegt dat ze constant doodsbedreigingen ontvangt. Nadat fans van de serie haar hadden beschuldigd van het plegen van alle vreselijke daden uit Baby Reindeer, werd de vrouw een doelwit op sociale media.
"Ik heb doodsbedreigingen ontvangen als gevolg van zijn show, ondanks het feit dat veel van de dingen die hij beweerde gewoon niet waar zijn. Iemand online zei: 'Als ik je vind, zal ik je vermoorden'. Een man in North Carolina zei dat hij en andere mensen me zouden gaan stalken zoals ik Gadd zou hebben gestalkt." De vrouw ontkent de beschuldigingen, maar vermeldt wel dat zij en Richard Gadd elkaar op een bepaald moment hebben gekend.
Verder beschrijft de Schotse vrouw in het interview hoe verwoestend het voor haar is geweest en hoe mensen haar hebben behandeld en hoe het haar heeft beïnvloed. "Ik heb vannacht twee uur geslapen. Ik dacht, wat als zijn supporters echt zulke dingen doen?"
Baby Reindeer staat stijf aan kop in de top 10 van meest gestreamde films op Netflix van dit moment en de reacties van zowel critici als kijkers zijn lovend. Heb jij de serie al gezien?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!