Netflix komt met knettergekke docuserie over grote hack van affaire-website 'Ashley Madison'

TV en Series
zondag, 28 april 2024 om 17:00
ashley madison sex lies and scandal e3 00 00 10 08
Netflix komt binnenkort met de absurde docuserie Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal, die vanaf 15 mei te zien zal zijn op de streamingdienst. Wanneer een datingsite voor mensen die op zoek zijn naar buitenechtelijke affaires wordt gehackt, komen de intieme gegevens van miljoenen gebruikers op straat te liggen, wat huwelijken en levens heeft verwoest.
Oorspronkelijk opgericht in Canada in 2002, was Ashley Madison een online datingplatform met een gedurfde slogan: “Het leven is kort. Heb een affaire.” Als een voorloper van Tinder werd de website gepromoot als een ontmoetingsplaats voor getrouwde mensen die op zoek waren naar minnaars. In de zomer van 2015 verspreidden hacktivisten, die zichzelf alleen bekendmaakten als Team Impact, de e-mailadressen van 37 miljoen Ashley Madison-gebruikers, waaronder die van de echtgenoot van Kristen Taekman, een actrice uit The Real Housewives of New York City.
Desondanks bleef Noel “De Koning van Ontrouw” Biderman, de voormalige CEO van het moederbedrijf van Ashley Madison, Avid Life Media, volhouden dat de doelstellingen van de site eigenlijk romantisch waren en mogelijk zelfs gunstig voor gezinnen. Tijdens een interview met Nightline in de documentaire, zittend naast zijn vrouw Amanda, beschreef Biderman het platform als een middel om mensen bij elkaar te houden.
Hoewel er al talloze documentaires en docuseries zijn uitgebracht over de spraakmakende hack, doet Netflix nu ook een duit in het zakje en komt met een docuserie over de affaire-website. Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal is vanaf 15 mei te zien op de streamingdienst. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!