Angel Studios werkt aan een waargebeurde film over J.R.R. Tolkien en C.S. Lewis

Films
vrijdag, 10 mei 2024 om 12:00
tolkien
De studio achter Sound of Freedom timmert hard aan de weg. Na het bioscoopsucces van de waargebeurde film in 2023, geregisseerd door Alejandro Monteverde, werd ook zijn nieuwste film, Cabrini, goed ontvangen in de VS. Helaas is de film hier nooit vertoond, maar het nieuw aangekondigde project zal naar verwachting de bioscoopzalen bij ons niet overslaan. Angel Studios heeft namelijk vandaag aangekondigd dat het werkt aan een ambitieuze nieuwe film over het leven van C.S. Lewis & J.R.R. Tolkien met de titel: Fellowship.
De aankondiging volgt nadat Warner Bros. Discovery gisteren bekendmaakte dat er wordt gewerkt aan een nieuwe LotR-film over Gollum, met Andy Serkis als regisseur en Peter Jackson en zijn vaste LotR-team aan boord als producent. De nieuwe biografische film over Lewis en Tolkien zal géén fantasyfilm of iets dergelijks zijn, maar eerder een film vergelijkbaar met de film over Tolkien uit 2009 met Nicholas Hoult. Hoewel de biografische film over Tolkien niet bepaald een hoogvlieger was, hebben we er goede hoop in dat deze nieuwe film van Angel Studios wél de juiste snaar zal weten te raken, en de eerste beelden zijn alvast veelbelovend.
Angel Studios staat erom bekend om christelijke normen en waarden prominent aanwezig te laten zijn in hun producties, en verwacht wordt dat het bij deze film niet anders zal zijn. Thema’s als hoop en liefde staan vaak centraal, en het leven van toch wel de grootste Fantasy-schrijvers uit de geschiedenis biedt voldoende basis voor een mooi inspirerend verhaal.
De officiële beschrijving van de nieuwe film luidt: "Een verhaal van vriendschap, fantasie en geloof. Fellowship neemt ons mee door de levens van twee van de grootste auteurs van onze tijd; C.S. Lewis & J.R.R. Tolkien, en hoe hun levens en hun werk elkaar hebben beïnvloed."
De film werd officieel aangekondigd tijdens Angel Studios’ Illuminate-presentatie, waarbij de studio hun nieuwste projecten voor de komende periode bekendmaakt. De eerste beelden werden alvast getoond van de nieuwe film en tevens werd duidelijk dat Paul Syrstad de film zal regisseren. Naast Fellowship is ook de waargebeurde film Sweetwater, over Nat Clifton, de eerste Afro-Amerikaanse NBA-speler, en de musicalserie A Week Away aangekondigd.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!