Verborgen horrorparel maakt indruk op Stephen King: "Nooit een film gezien zo zwart als deze!"

Films
zaterdag, 11 mei 2024 om 16:00
layzk1bejulvws5dnsgljbrbzko
Stephen King, de beroemde meester van het horror- en thrillergenre, heeft zijn lof uitgesproken over een relatief onbekende film genaamd The Coffee Table. Deze Spaanse zwarte komedie, geregisseerd door Caye Casas en uitgebracht in 2022, heeft de aandacht getrokken van King, die het beschreef als een film die "zo zwart is als maar kan zijn" en vergeleek het met de duistere dromen van de Coen Brothers.
The Coffee Table, of La mesita del comedor in het Spaans, vertelt het verhaal van María en Jesús Casas, een jong stel dat op zoek is naar een salontafel voor hun huis. De gebeurtenissen nemen een duistere wending wanneer Jesús overgehaald wordt door een opdringerige verkoper genaamd Cayetano om een dure, vermeend onbreekbare glazen salontafel te kopen.
Terwijl Jesús de tafel in elkaar zet, wordt hij geconfronteerd met bedreigingen van hun tienerbuurmeisje Ruth, die hem beschuldigt van pedofilie. Dit alles leidt tot een gruwelijk ongeluk waarbij hun baby Cayetanín om het leven komt door de gebroken glazen tafel.
De film vertelt een ongemakkelijk en duister verhaal, maar het is de manier waarop de film ermee omgaat die indruk heeft gemaakt op King. The Coffee Table is geen typische zwarte komedie; het gaat verder dan de grenzen van het genre door te spelen met donkere thema's zoals paranoia, de duistere kanten van menselijke interacties en de gruwelen van het alledaagse leven.
De kritische ontvangst van The Coffee Table weerspiegelt de impact die het heeft gehad op het publiek en de critici. Met een indrukwekkend 88% goedkeuringspercentage op Rotten Tomatoes, een IMDb-score van 7.2 én de goedkeuring van King, die schrijft: “vermoedelijk heb je nog nooit, niet één keer in je hele leven, een film gezien die zo zwart is als deze. Het is vreselijk en ook vreselijk grappig. Denk aan de donkerste droom van de Coen Brothers.”
Het is geen verrassing dat uitgerekend Stephen King, een meester van het genre dat bekend staat om zijn vermogen om duisternis te verkennen en de diepten van de menselijke psyche te doorgronden, onder de indruk is van The Coffee Table. Zijn aanbeveling geeft deze film een nieuwe glans en zal ongetwijfeld meer kijkers aantrekken naar deze verborgen parel uit de Spaanse cinema.
The Coffee Table is helaas in Nederland (nog) niet te streamen maar zal naar verwachting binnenkort wel te zien zijn via Prime Video. Bekijk hieronder alvast de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!