Nieuwe film in de '28 years'-franchise heeft een releasedatum te pakken

Films
maandag, 13 mei 2024 om 20:00
w9cmf1jbjjnk8mqlniaig7gkwdp
Sony Pictures heeft aangekondigd dat 28 Years Later, geregisseerd door Danny Boyle, volgend jaar zomer te zien zal zijn in Nederlandse bioscoopzalen. Het verhaal van de geliefde cultfranchise, met de nieuwe bevestigde namen als Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes en Jack O'Connell, gaat op 20 juni 2025 verder.
Boyle maakt zijn comeback als regisseur met een scenario geschreven door Alex Garland. Zowel Boyle als Garland vervullen producentrollen, samen met de oorspronkelijke producent Andrew Macdonald en Peter Rice. Daarnaast treedt Cillian Murphy op als uitvoerend producent, maar er is helaas nog geen duidelijkheid over of hij ook zal acteren.
Meer dan 20 jaar geleden regisseerde Boyle 28 Days Later, een post-apocalyptische horrorfilm. Het verhaal volgt Jim (Cillian Murphy), een fietskoerier die ontwaakt uit een coma om een verlaten Londen aan te treffen die overspoeld is door een zeer besmettelijk virus dat mensen verandert in gewelddadige, razende zombies.
Terwijl Jim door de desolate stad navigeert, sluit hij zich aan bij een groep overlevenden, waaronder Selena (Naomie Harris) en Frank (Brendan Gleeson). Samen worstelen ze om te overleven en zoeken ze naar een toevluchtsoord, terwijl ze niet alleen te maken krijgen met de geïnfecteerden, maar ook met de duistere kant van de menselijke natuur. De film uit 2002 bracht wereldwijd $82,7 miljoen op en leidde tot een vervolg, 28 Weeks Later, uit 2007.
Potentiële plotdetails worden nog geheim gehouden, maar het einde van de laatste film, 28 Weeks Later, onthult dat de geïnfecteerden het Verenigd Koninkrijk zijn ontvlucht. Ze worden gezien terwijl ze tunnels uitrennen naar Parijs, Frankrijk. Daarom is het heel goed mogelijk dat we in de nieuwe film getuige zullen zijn van een wereldwijde pandemie.
Dit artikel is geschreven door Grant Tandy namens Screenvice.com. Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!