Mark Wahlberg en Dwayne Johnson rammen er op los in deze keiharde actiefilm op Netflix

Films
maandag, 13 mei 2024 om 18:00
73ridh5dhgbmkaiwq8gy3ibttht
Tussen alle Songfestival-perikelen door heeft Netflix afgelopen weekend, naast Dream House, ook de actiekomedie Pain & Gain uit 2013 aan zijn catalogus toegevoegd. Mark Wahlberg, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Anthony Mackie staan in de film garant voor weer een heerlijk avondje popcornvermaak.
Geregisseerd door Michael Bay en geschreven door Christopher Markus en Stephen McFeely, is Pain & Gain losjes gebaseerd op een reeks artikelen uit 1999 van Pete Collins voor de Miami New Times. Deze artikelen werpen een schokkend licht op de misdaden van de Sun Gym-bende, een groep ex-gedetineerden en bodybuilders die in de jaren 90 in Miami werden veroordeeld voor ontvoering, afpersing, marteling en moord.
De titel van de film, Pain & Gain, speelt slim in op het bekende fitnessmotto "no pain, no gain", wat suggereert dat er in het leven vaak moeilijkheden overwonnen moeten worden om succes te behalen. Dit thema van opoffering en beloning loopt als een rode draad door het verhaal, waarbij de personages gedreven worden door hun verlangen naar een beter leven, zelfs als dat betekent dat ze immorele en gewelddadige paden bewandelen.
Hoewel de film gemengde recensies ontving, met lof voor het script en de acteerprestaties, maar kritiek op de regie, historische onnauwkeurigheden en het overmatige gebruik van geweld, bleek het commercieel een succes te zijn. Met een wereldwijde opbrengst van $86 miljoen tegen een budget van $26 miljoen, bewees Pain & Gain dat het publiek gefascineerd was door het waargebeurde verhaal en de spectaculaire vertolking ervan op het grote scherm.
Het verhaal volgt het pad van Daniel Lugo, een ex-gedetineerde en bodybuilder die vastbesloten is om zijn leven een draai te geven. Onder invloed van de inspirerende woorden van motivational speaker Jonny Wu, smeedt Lugo een plan om de welgestelde Victor Kershaw te chanteren en zijn fortuin over te nemen. Met de hulp van zijn medebendeleden, waaronder de charmante maar getroebleerde Paul Doyle en de impotente bodybuilder Adrian Doorbal, voert Lugo zijn gewaagde plan uit, met verstrekkende gevolgen voor alle betrokkenen.
Een interessant aspect van de film is de rechtszaak die volgde op de release. Marc Schiller, het primaire slachtoffer van de Sun Gym-bende, bekend in de film als Victor Kershaw, spande een rechtszaak aan tegen de productiemaatschappij vanwege zijn portrettering. Maar dat alles mocht verder niet baten, want de film staat nu gewoon op Netflix!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!