Netflix presenteert nieuwe SpongeBob spin-off 'Plankton: The Movie'

Films
vrijdag, 07 juni 2024 om 13:00
plankton the movie
Netflix heeft een nieuwe SpongeBob spin-off onthuld, ditmaal met de iconische slechterik Plankton in de hoofdrol. Tijdens een recent persmoment van Netflix Animation werd Plankton: The Movie aangekondigd, geregisseerd door Dave Needham en gepland voor een release in 2025.
In Plankton: The Movie wordt de wereld van Plankton volledig op zijn kop gezet wanneer zijn nieuwste plan voor wereldheerschappij wordt gedwarsboomd. Plankton, die het Chum Bucket-restaurant runt samen met zijn sidekick en vrouw, Karen de waterdichte computer, zal te maken krijgen met ongekende uitdagingen en verrassingen. Het verhaal is bedacht door Mr. Lawrence, die ook verantwoordelijk is voor het script samen met Kaz en Chris Viscardi.
De stemmencast bestaat uit bekende namen uit de franchise: Mr. Lawrence zal terugkeren als Plankton, Jill Talley als Karen, Tom Kenny als SpongeBob SquarePants, Bill Fagerbakke als Patrick Star, Carolyn Lawrence als Sandy Cheeks, Clancy Brown als Mr. Krabs en Rodger Bumpass als Squidward Tentacles.
De muziek voor de film is gecomponeerd door Mahuia Bridgman-Cooper, met toezicht van Karyn Rachtman en Otis Rachtman. Daarnaast zijn er originele nummers geschreven door gerenommeerde artiesten zoals Bret McKenzie, Linda Perry, Mark Mothersbaugh en Bob Mothersbaugh.
Plankton: The Movie is een van de meerdere spin-off films die momenteel in ontwikkeling zijn bij Netflix. Eerder werd al Saving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Movie aangekondigd, die vanaf 2 augustus te zien zal zijn op Netflix. Deze film volgt Sandy Cheeks en SpongeBob SquarePants terwijl ze naar Texas reizen om hun stad te redden van een kwaadaardig complot. Er gaan ook geruchten dat Squidward zijn eigen film krijgt, hoewel dit nog niet officieel bevestigd is.
Deze aankondigingen komen in een jaar dat SpongeBob SquarePants zijn 25e verjaardag viert. Sinds de release van de eerste film in 2004, The SpongeBob SquarePants Movie, heeft de franchise tal van succesvolle projecten voortgebracht, waaronder vervolgfilms, spin-off series zoals Kamp Koral: SpongeBob's Under Years, en nu deze nieuwe spin-off films.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!