Wallace & Gromit keren terug in nieuwe Netflix-film ‘Vengeance Most Fowl’

Films
vrijdag, 07 juni 2024 om 10:00
wg vmf ep plus 005 01100 feathers holding board front 001
Fans van de iconische kleianimatiefiguren Wallace & Gromit hebben iets om naar uit te kijken: de nieuwe film Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl verschijnt deze winter op Netflix. Dit nieuws werd onthuld tijdens het Next on Animation-evenement van Netflix, waarbij ook de eerste beelden en de cast werden bekendgemaakt.
Vengeance Most Fowl, geregisseerd door Nick Park en Merlin Crossingham, brengt de geliefde personages Wallace en Gromit terug en draait om Gromits groeiende bezorgdheid over Wallace’ toenemende afhankelijkheid van zijn uitvindingen. De zaken nemen een sinistere wending wanneer Wallace een "slimme" tuinkabouter uitvindt die een eigen wil lijkt te ontwikkelen. Naarmate de situatie uit de hand loopt, blijkt dat een wraakzuchtig figuur uit het verleden achter de chaos zit. Gromit moet de krachten van het kwaad bestrijden om zijn meester te redden.
Een opmerkelijk aspect van de nieuwe film is de terugkeer van Feathers McGraw, de gemene pinguïn en Wallace & Gromits oorspronkelijke antagonist uit de Oscarwinnende korte film The Wrong Trousers uit 1993. Na bijna dertig jaar keert Feathers terug voor wraak.
De stemmencast voor Vengeance Most Fowl omvat een mix van terugkerende en nieuwe stemmen. Ben Whitehead keert terug als Wallace, terwijl Peter Kay opnieuw te horen is als Chief Inspector Mackintosh (voorheen PC Mackintosh). Nieuwe stemmen zijn onder andere Lauren Patel, Reece Shearsmith, Diane Morgan, Adjoa Andoh en Lenny Henry. De productie van de film ligt in handen van Richard Beek, gebaseerd op een verhaal van Nick Park en Mark Burton, met een scenario geschreven door Burton.
Aardman Animations heeft de lat hoog gelegd met eerdere Wallace & Gromit-producties, en de verwachtingen voor deze nieuwe film zijn dan ook hooggespannen. Vengeance Most Fowl is aankomende winter te zien op Netflix. Bekijk hieronder de eerste officiële beelden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!