Nieuwe biopic 'Piece by Piece' van Pharrell Williams wordt volledig in LEGO-vorm verteld

Films
vrijdag, 07 juni 2024 om 9:00
naamloos12
De recent onthulde trailer van Piece by Piece geeft een eerste blik op een van de meest onverwachte en ongewone biografische films van de laatste jaren. De film over Pharrell Williams wordt verteld in een volledig geanimeerde LEGO-vorm. Voor een artiest die zelden volgens de conventionele regels speelt, lijkt dit echter volkomen logisch.
Pharrell Williams – producer, rapper, frontman van N.E.R.D, en beatmaker voor onder andere Snoop Dogg, Kendrick Lamar en Gwen Stefani – vertelt zijn levensverhaal op een manier die even creatief en uniek is als hijzelf.
In Piece by Piece zien we niet alleen Pharrell zelf, maar ook andere muzikale grootheden zoals Jay-Z, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, en Justin Timberlake als LEGO-figuurtjes. De film komt van de hand van de Oscar-winnende documentairemaker Morgan Neville, bekend van onder andere '20 Feet From Stardom' en 'Won’t You Be My Neighbor?'. Visueel doet de film denken aan de LEGO-films, compleet met hun kenmerkende gevoel voor humor en natuurlijk nieuwe muziek van Pharrell.
De trailer begint met een LEGO-versie van Pharrell die zijn idee deelt om zijn levensverhaal met LEGO-stenen te vertellen. Dit idee kwam tot stand na een Zoom-gesprek bijna vijf jaar geleden, waarin Neville aanvankelijk dacht dat Pharrell een grapje maakte. "Je weet wat cool zou zijn? Als we mijn verhaal met LEGO-stukken zouden vertellen," zegt LEGO Pharrell in de trailer. Deze unieke benadering weerspiegelt Pharrell’s onconventionele kijk op kunst en muziek, wat duidelijk wordt in de visuele stijl van de film die even psychedelisch als vreugdevol aanvoelt.
Pharrell vertelt in de film hoe muziek hem van jongs af aan fascineerde en hoe hij betoverd raakte door de prachtige lichtschakeringen die hij in zijn hoofd zag terwijl hij naar muziek luisterde. Deze visie komt tot leven in de LEGO-animaties, waar Pharrell zijn creatieve proces toont door modellen te bouwen die verschillende mijlpalen in zijn artistieke ontwikkeling vertegenwoordigen.
De film is niet alleen een viering van Pharrell’s muzikale reis, maar ook een inspiratiebron voor kijkers van alle leeftijden. "We wilden dat het een medium zou zijn voor iedereen die gewoon een goed, inspirerend verhaal wilde horen, verteld op een levendige manier die hen persoonlijk zou aanspreken," legt Pharrell uit. Hij hoopt dat kijkers, ongeacht hun leeftijd, zullen beseffen dat ze morgen hun eigen verhaal kunnen gaan vertellen, stuk voor stuk.
Piece by Piece draait vanaf 7 november in de bioscoop, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!