Nieuwe 'The Angry Birds'-film aangekondigd met terugkeer van Jason Sudeikis en Josh Gad

Films
vrijdag, 07 juni 2024 om 11:00
kufcfqhruvuc1mvo3iesor61c9w
Rovio Entertainment Corporation, Sega, en Prime Focus Studios hebben officieel aangekondigd dat The Angry Birds Movie 3 in productie is. De aankondiging komt met het spannende nieuws dat Jason Sudeikis en Josh Gad hun rollen als Red en Chuck opnieuw zullen vertolken. Dit derde deel wordt wederom geregisseerd door John Rice, die co-regisseur was van The Angry Birds Movie 2. Thurop Van Orman, die de tweede film regisseerde, neemt dit keer de rol van scenarioschrijver op zich.
De eerste Angry Birds-film, uitgebracht in 2016, was een succes met een wereldwijde opbrengst van meer dan $352 miljoen. Hoewel het financieel een succes was, viel de film minder in de smaak bij critici en publiek, met een Rotten Tomatoes-score van slechts 44%.
Het vervolg uit 2019 daarentegen kreeg betere kritieken en heeft nu een Rotten Tomatoes-score van 72%, terwijl het publiek het waardeerde met een score van 84%. Ondanks deze verbetering in ontvangst, was de opbrengst van de tweede film aanzienlijk lager, met een wereldwijde box office van $147,8 miljoen.
Voor The Angry Birds Movie 3 hebben Rovio en Sega de handen ineengeslagen met Prime Focus Studios, met DNEG Animation als animatiepartner. Daarnaast zijn ook One Cool Group, Flywheel Media, en dentsu betrokken bij de productie. John Cohen, bekend van The Garfield Movie, Dan Chuba van The Mitchells vs. the Machines, en Carla Connor produceren de film, terwijl Toru Nakahara (Sonic the Hedgehog) als uitvoerend producent optreedt.
Hoewel er nog geen specifieke plotdetails zijn vrijgegeven, weten we dat The Angry Birds Movie 3 de avonturen van Red en Chuck zal voortzetten. Wanneer de film te zien zal zijn is nog niet bekend. Bekijk hieronder de officiële eerste teaser.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!