Japanse anime-hit 'Blue Lock – the Movie' draait binnenkort in de Nederlandse bioscoopzalen

Films
vrijdag, 31 mei 2024 om 17:15
blue lock the movie episode nagi photo 5
Vanaf 11 juli draait de animefilm Blue Lock – the Movie in de Nederlandse bioscopen. De film, gebaseerd op de spin-off manga Blue Lock: Episode Nagi, biedt een diepgaande kijk op het verhaal van Nagi Seishiro, een middelbare scholier wiens leven wordt getransformeerd wanneer zijn verborgen voetbaltalent wordt ontdekt door Mikage Reo.
Nagi wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het Blue Lock-project, een intensieve training die tot doel heeft de beste egotistische spits van Japan te creëren. In deze nieuwe wereld van competitie en ambitie moet Nagi zijn plaats veroveren terwijl hij zijn droom nastreeft om de beste te worden.
Blue Lock, geschreven door Muneyuki Kaneshiro en geïllustreerd door Yusuke Nomura, begon als een manga in Kodansha's Weekly Shōnen Magazine in augustus 2018. Met meer dan 30 miljoen exemplaren wereldwijd en de winst van de Kodansha Manga Award in 2021, groeide de serie snel uit tot een fenomeen. De anime-adaptatie, uitgezonden van oktober 2022 tot maart 2023, werd al snel gevolgd door de aankondiging van een tweede seizoen in oktober 2024.
Blue Lock – the Movie richt zich op het personage Nagi Seishiro en biedt een intensere kijk op zijn ontwikkeling als voetballer. Geregisseerd door Shunsuke Ishikawa, met Muneyuki Kaneshiro als supervisor van het verhaal, brengt de film de actie en emotie van de manga tot leven op het grote scherm. De release van de film in Japan in april 2024 werd met veel enthousiasme ontvangen, en de internationale release belooft een vergelijkbaar succes te worden.
Blue Lock – the Movie draait vanaf 11 juli in de Nederlandse bioscoopzalen. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!