Eerste verbluffende gameplay trailer van ‘Metal Gear Solid Delta: Snake Eater’ onthuld

Games
dinsdag, 11 juni 2024 om 4:00
metal gear solid delta snake eater other metal gear solid remakes kojima konami
Op 9 juni verraste Konami fans van de Metal Gear Solid-serie met de eerste officiële gameplay trailer van de langverwachte remake, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. In de korte, maar intense teaser zien we de hoofdrolspeler Big Boss, die destijds bekend stond als Naked Snake, in actie. Hij schakelt meerdere vijanden uit met een combinatie van stealth en close-quarters gevechten.
De Metal Gear-serie, gecreëerd door de iconische Hideo Kojima, begon in 1987 met de release van Metal Gear voor de Nintendo Entertainment System. De serie heeft sindsdien een enorme evolutie doorgemaakt en is altijd geprezen om zijn diepgaande verhaallijnen en innovatieve gameplay. De originele Metal Gear Solid 3: Snake Eater werd bij de release geprezen als een van de beste videogames aller tijden en ontving bijna perfecte recensies van critici.
De nieuwe remake, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, is het eerste grote project van Konami sinds de release van Metal Gear Survive in 2018. Dit spel, dat een radicaal andere richting insloeg met zijn focus op overleving en torenverdediging, werd niet enthousiast ontvangen door de traditionele fanbase. Daarom is het des te spannender om terug te keren naar de klassieke stealth-action gameplay waar de serie om bekend staat.
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater speelt zich af in 1964, tijdens de Koude Oorlog. Spelers nemen de rol aan van Naked Snake, een FOX-agent die een Russische raketwetenschapper moet redden en de Shagohod, een Sovjet nucleaire superwapen, moet saboteren. Het verhaal raakt ook persoonlijke noten, aangezien Snake geconfronteerd wordt met zijn voormalige mentor, The Boss, die naar de vijand is overgelopen.
Konami heeft bevestigd dat Metal Gear Solid Delta: Snake Eater wordt ontwikkeld door hun interne studio, Konami Digital Entertainment, met ondersteuning van de Singaporese studio Virtuos. De keuze om Snake Eater opnieuw te maken, is gebaseerd op het feit dat dit spel een oorsprongsverhaal is voor de franchise en zijn belangrijke personages. De naam "Delta" weerspiegelt het ontwikkelteam's inzet om het originele spel trouw te reproduceren met moderne graphics en verbeteringen, zonder de oorspronkelijke structuur significant te veranderen.
De gameplay trailer onthulde verschillende herkenbare locaties uit de oorspronkelijke jungle-omgeving van het spel en gaf een glimp van de iconische openingsscène en enkele bekende personages, waaronder The Boss. Hoewel eerdere berichten suggereerden dat de game gepland stond voor 2024, wijzen recente geruchten op een mogelijke interne vertraging tot 2025.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!