Warner Bros kondigt officieel langverwachte nieuwe Mortal Kombat-film aan voor 2025

Films
woensdag, 15 mei 2024 om 15:00
3phkepirehntnge6ajegdbfrxki
Warner Bros. en New Line Cinema hebben aangekondigd dat het vervolg op de Mortal Kombat-film uit 2021 volgend jaar oktober tijdens Halloween zijn weg zal vinden naar de bioscoopzalen. Regisseur Simon McQuoid keert na het succes van Mortal Kombat terug naar de regiestoel, met een scenario geschreven door Jeremy Slater (The Exorcist, Moon Knight).
De cast bestaat uit een aantal nieuwe gezichten zoals Martyn Ford (The Sandman), Desmond Chiam (The Falcon and the Winter Soldier), Ana Thu Nguyen (Suka), en Damon Herriman (House of Wax, The Nightingale), samen met Karl Urban als Johnny Cage, Tati Gabrielle als Jade en Ade-line Rudolph als Kitana.
Lewis Tan keert terug als Cole Young, Jessica McNamee als Sonya Blade, Josh Lawson als Kano, Tadanobu Asano als Lord Raiden, Mehcad Brooks als Jax, Ludi Lin als Liu Kang, Chin Han als Shang Tsung, Joe Taslim als Bi-Han en Sub-Zero, Hiroyuki Sanada als Hanzo Hasashi en Scorpion, en Max Huang als Kung Lao.
In Mortal Kombat volgden we MMA-vechter Cole Young, die gewend is klappen te incasseren voor geld, zich niet bewust van zijn afkomst - of waarom keizer Shang Tsung van Outworld zijn beste krijger, Sub-Zero, een bovennatuurlijke Cryomancer, heeft gestuurd om Cole op te jagen. Uit angst voor de veiligheid van zijn familie gaat Cole op zoek naar Sonya Blade op aanwijzing van Jax, een majoor van de Special Forces die hetzelfde vreemde drakenmerk draagt als Cole.
Al snel bevindt hij zich in de tempel van Lord Raiden, een Oudere God en de beschermer van Earthrealm, die onderdak verleent aan degenen die het merkteken dragen. Hier traint Cole met ervaren krijgers Liu Kang, Kung Lao en de rogue huurling Kano, terwijl hij zich voorbereidt om samen te strijden met de grootste kampioenen van de Aarde tegen de vijanden van Outworld in een strijd met hoge inzet voor het universum.
Warner Bros. heeft ook een IMAX releasedatum op 10 januari 2025 aangekondigd voor New Line's Companion, de sciencefiction-thriller met in de hoofdrollen Sophie Thatcher, Jack Quaid, Lukas Gage, Megan Suri, Harvey Guillén en Rupert Friend. Drew Hancock zal zijn regiedebuut maken met de film, waarvoor hij ook het script heeft geschreven.
Een andere film geschreven en geregisseerd door Cregger, Weapons, zal op 16 januari 2026 uitkomen met in de hoofdrollen Josh Brolin, Julia Garner, Alden Ehrenreich, Austin Abrams en Cary Christopher. Margie Claus, met Melissa McCarthy in de hoofdrol, zal op 5 november 2027 worden uitgebracht door Warner Bros. Pictures Animation, net op tijd voor de feestdagen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!