Netflix loopt warm voor nieuwe Sonic-film en trakteert met de komst van 'Sonic The Hedgehog'

Films
woensdag, 15 mei 2024 om 12:00
gnwfyfttuc62nhsgcmuo4jgk0t4
Eind dit jaar verschijnt de langverwachte derde film in de Sonic franchise. Netflix weet hier alvast handig op in te spelen en voegt vanaf vandaag de eerste Sonic the Hedgehog film toe aan het aanbod, daar waar het tweede al een tijdje te zien was op de streamingdienst.
Sonic the Hedgehog, gebaseerd op de populaire Sega-videogameserie, betrad in 2020 het witte doek en werd met veel enthousiasme ontvangen door het publiek. Geregisseerd door Jeff Fowler en geschreven door Pat Casey en Josh Miller, bracht de film een wereld van snelheid, actie en komedie naar het grote scherm.
In de hoofdrol vinden we Ben Schwartz als de stem van Sonic the Hedgehog, vergezeld door James Marsden en Jim Carrey. Het verhaal volgt Sonic, een antropomorfe blauwe egel met bovenmenselijke snelheid, die samenwerkt met een lokale sheriff om de kwaadaardige wetenschapper Dr. Robotnik te stoppen, gespeeld door Jim Carrey.
Het pad naar het creëren van deze film was lang en vol uitdagingen. Het idee voor een Sonic film ontstond al in de jaren 1990, maar het duurde tot 2013 voordat Sony Pictures de filmrechten verwierf. Uiteindelijk nam Paramount Pictures het project over in 2017, met Jeff Fowler aan het roer als regisseur.
Na een controversiële eerste trailer, waarin Sonic's uiterlijk niet goed werd ontvangen, besloot Paramount de release drie maanden uit te stellen om het personage opnieuw te ontwerpen, wat resulteerde in een meer trouwe weergave van het geliefde en iconische game-personage.
Sonic the Hedgehog brak records bij zijn release, met het grootste openingsweekend ooit voor een videogameverfilming in de Verenigde Staten en Canada. Met een wereldwijde opbrengst van $319,7 miljoen werd het een van de best verdienende films van 2020 en vestigde het zijn positie als de best verdienende videogameverfilming in Noord-Amerika.
Het succes van de eerste film leidde tot twee vervolgen: Sonic the Hedgehog 2, uitgebracht in 2022, en de langverwachte Sonic the Hedgehog 3, gepland voor release in december van dit jaar. Bovendien werd onlangs een spin-off-miniserie, genaamd Knuckles, met Idris Elba in de hoofdrol, uitgebracht op Paramount+.
Sonic the Hedgehog en Sonic the Hedgehog 2 zijn nu allebei te zien op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!