Fantasyfilm uit 2023 met Famke Janssen en Sean Bean vanaf vandaag te streamen op Netflix

Films
maandag, 01 april 2024 om 16:00
idchpxpu7pbq6an7bwkbsvcw47p
De Manga-adaptatie Knights of the Zodiac schitterde vorig jaar nog in de bioscoopzalen, maar is vanaf vandaag al te streamen op Netflix. De film is gebaseerd op de baanbrekende manga Saint Seiya van Masami Kurumada. De film heeft ook een Nederlands tintje, aangezien onze eigen Famke Janssen een van de hoofdrollen vertolkt in de fantasy-actiefilm.
Het verhaal van Knights of the Zodiac draait om Seiya, een straatwees op zoek naar zijn ontvoerde zus Patricia. Tijdens een gevecht in een vechtring, ontketent Seiya een vreemd blauw licht, een teken van zijn verborgen kracht. Na het gevecht ontmoet hij Docrates en Alman Kido, die hem informeren over de dreiging van Vander Guraad, Seiya's voormalige stiefmoeder.
Terwijl Seiya tracht te ontsnappen aan Guraads krijgers, wordt hij bijgestaan door Kido en Mylock, Kido's assistent. Uiteindelijk ontwaakt Seiya in Kido's schuilplaats, waar hij ontdekt dat zijn lot verbonden is met dat van Athena, beschermer van de aarde. Hij moet trainen onder Marin, de Zilveren Ridder, om zijn krachten te beheersen en zijn zus te redden.
In de hoofdrollen schitteren Mackenyu als Seiya, Famke Janssen als de kwaadaardige Vander Guraad, en Madison Iseman als Sienna, de reïncarnatie van Athena. Het ensemble wordt verder versterkt door Diego Tinoco, Mark Dacascos, Nick Stahl en niemand minder dan Lord of the Rings- en Game of Thrones-acteur Sean Bean.
Ondanks de langverwachte release en het indrukwekkende ensemble van acteurs, slaagde Knights of the Zodiac er niet in om het publiek te betoveren. Critici bekritiseerden vooral het onsamenhangende verhaal en de onvoldoende ontwikkelde personages. Hoewel wij de film ook geen hoogvlieger vonden, is het wel een aangename toevoeging aan het Netflix-aanbod. De film ziet er visueel spectaculair uit en doet een goede poging een eerbetoon te brengen aan het geliefde bronmateriaal. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!