Nieuwe serie van onlangs overleden Dragon Ball-maker Akira Toriyama maakt indruk op Disney+

TV en Series
zondag, 31 maart 2024 om 21:15
61tsgxnx8of5lqlwqcx79cwvu9k
De nieuwe anime-serie Sand Land is nu te zien op Disney+ en komt uit de pen van de legendarische Akira Toriyama, het meesterbrein achter Dragon Ball Z. De serie volgt het verhaal van Beelzebub, Thief en Sheriff Rao terwijl ze zich wagen aan een queeste door verlaten duinen op zoek naar een mythisch meer.
De serie speelt zich af in een wereld waar de hebzuchtige koning de watervoorziening van het land steeds duurder maakt voor de burgers van Sand Land. Dit drijft de mensen ertoe elkaar te beroven voor water en geld. Uiteindelijk besluit Sheriff Rao, die genoeg heeft van de hebzucht van de koning, de hulp van de demonen van Sand Land in te roepen om een nieuwe watervoorziening te zoeken.
De reacties op de serie zijn lovend. IGN prijst voornamelijk de "prachtig gechoreografeerde gevechten", terwijl CBR.com te spreken is over "diepgaande en complexe onderwerpen over de samenleving" die af en toe in de serie opduiken. Ook op Twitter/X zijn fans enthousiast, al zijn sommigen verbaasd dat de serie niet meer aandacht krijgt: "Het is triest dat niemand het over deze serie heeft, hij is geweldig! Alsjeblieft steun dit, want dit was het laatste wat Toriyama voor elkaar heeft gekregen."
Hoewel Akira Toriyama vooral bekend staat om zijn invloedrijke werk Dragon Ball, heeft Sand Land zijn eigen unieke charme en verdient het zeker de aandacht. Toriyama overleed tragisch op 1 maart 2024 op 68-jarige leeftijd. Zijn nalatenschap leeft voort in zijn werk, waaronder deze serie die zijn artistieke visie en creatieve geest weerspiegelt.
Met een meeslepende verhaal, unieke personages en het talent van de legendarische Akira Toriyama, is Sand Land een must-watch voor anime-liefhebbers. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!