Veelbelovende Netflix-serie over een buitenaardse sneeuwstorm later dit jaar te zien

TV en Series
donderdag, 14 maart 2024 om 8:00
dscf0878 r v5 169
Netflix maakt zich klaar voor de release van zijn nieuwste sci-fi serie "El Eternauta", een aanpassing van de gelijknamige Argentijnse comic. Dit opwindende project, geregisseerd door Bruno Stagnaro, belooft een waanzinnig verhaal te bieden te midden van een buitenaardse invasie en de strijd om te overleven.
El Eternauta is een naam die veel Argentijnse lezers bekend zal voorkomen, aangezien het sinds de jaren vijftig een vast onderdeel is geweest van het literaire landschap van het land. Geschreven door Héctor Germán Oesterheld en geïllustreerd door Francisco Solano López, heeft de comic een cultaanhang opgebouwd vanwege zijn fantasierijke vertelkunst en rijk gedetailleerde wereld. Met de aanstaande adaptatie door Netflix kijken fans, zowel oud als nieuw, reikhalzend uit naar het langverwachte debuut van de serie.
El Eternauta volgt de huiveringwekkende reis van Juan Salvo en een groep overlevenden terwijl ze omgaan met de nasleep van een verwoestende sneeuwstorm die miljoenen levens eist. Hun strijd om te overleven neemt echter een sinistere wending wanneer ze ontdekken dat de sneeuwstorm geen natuurlijke ramp was, maar het gevolg van een buitenaardse invasie georkestreerd door een onzichtbare kracht.
Regisseur Bruno Stagnaro, bekend om zijn werk aan geprezen Argentijnse films, brengt zijn unieke visie naar het project en streeft ernaar de essentie van de oorspronkelijke striproman vast te leggen en deze te doordrenken met een eigentijdse sensibiliteit.
De productie van El Eternauta is een liefdeswerk geweest, waarbij nauwgezet aandacht is besteed aan elk aspect van de creatie van de serie. Van het casten van getalenteerde acteurs tot het bouwen van uitgebreide sets heeft het team achter het project geen kosten gespaard om de visie van Oesterheld en Solano López tot leven te brengen.
Centraal in de adaptatie staat het personage van Juan Salvo, vertolkt door de legendarische Argentijnse acteur Ricardo Darín, ondersteund door Carla Peterson, César Troncoso, Andrea Pietra, Ariel Staltari, Marcelo Subiotto, Claudio Martínez Bel, Orianna Cárdenas en Mora Fisz.
Een releasedatum is vooralsnog niet duidelijk, maar het is in ieder geval zeker dat de serie in 2024 het daglicht zal zien. De veelbelovende serie heeft nog geen trailer en Netflix heeft enkel onderstaande aankondigingsvideo vrijgegeven. Wanneer er meer informatie over de serie naar buiten komt, zullen we dat uiteraard delen. Houd daarom onze website en social media goed in de gaten!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!