Nieuwe Netflix-serie is een mega groot succes: "Nog nooit zó van een serie genoten!"

TV en Series
donderdag, 14 maart 2024 om 6:00
djru0ooanhcgbeezaejs1nxduyh
Guy Ritchie heeft met zijn nieuwste serie The Gentlemen een enorme hit te pakken op Netflix. De serie heeft Avatar: The Last Airbender inmiddels achter zich gelaten en staat stijf bovenaan in de Netflix top 10 van meest gestreamde series op het platform van dit moment. Daarnaast kan de serie ook nog eens rekenen op lovende kritieken, zowel van fans als critici.
Theo James speelt de hoofdrol in The Gentlemen als de Hertog van Halstead, Eddie Horniman, de vervreemde zoon van een Engelse aristocraat die verwikkeld raakt in een wereld van criminaliteit, met name het industriële cannabisimperium van de beroepscrimineel Bobby Glass (Ray Winstone) in het oosten van Londen. Kaya Scodelario, bekend van Crawl, vertolkt de rol van Susie Glass, de moeiteloos modieuze en meedogenloze dochter van Bobby, die de dagelijkse gang van zaken van het drugskartel beheert.
Ritchie staat aan het roer van het actiedrama als bedenker, medeschrijver, uitvoerend producent en regisseur. "De wereld van The Gentlemen is een beetje van mezelf," vertelde Ritchie aan Netflix afgelopen november. De regisseur, die vorig jaar furore maakte met zijn bikkelharde oorlogsfilm The Covenant, heeft nu met The Gentlemen opnieuw een enorme hit te pakken.
De serie kan rekenen op een uitmuntende IMDb-score van 8.4 en is Certified Fresh bij Rotten Tomatoes met een Audience score van 84%. Daarnaast laten Netflix-kijkers op social media zich smakelijk uit over Ritchie’s nieuwste parel, waarbij de serie wordt vergeleken met eerdere toppers van Ritchie zoals Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels. “Lock Stock vibes! Ga kijken,” klinkt het. Terwijl iemand anders schrijft: “Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo van een Netflix-serie heb genoten."
Ook voor The White Lotus-ster Theo James wordt massaal de loftrompet geblazen, waarbij mensen de acteur zelfs aanprijzen als de ideale kandidaat om de nieuwe 007 te spelen. “Kijkend naar The Gentlemen op Netflix, denk ik dat ik een toekomstige James Bond zie.”
Het is duidelijk dat Guy Ritchie met zijn nieuwe misdaadserie een enorme hit te pakken heeft, waarbij kijkers al uitkijken naar een tweede seizoen van The Gentlemen. Hoewel Netflix de serie nog niet vernieuwd heeft voor een volgend seizoen, lijkt een verlenging waarschijnlijk. Deadline meldde eerder deze maand al dat de serie bedoeld was als een doorlopende show met meerdere seizoenen, en naar verluidt heeft Ritchie al ideeën voor het tweede seizoen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!