Showrunner van hitserie Fallout bevestigt personage uit de games voor tweede seizoen

TV en Series
zaterdag, 06 juli 2024 om 10:00
fallout s1 ut 220913 whijoj 00125rc 3000
Het tweede seizoen van de Prime Video-hitserie Fallout laat nog wel even op zich wachten maar fans van de franchise kunnen uitkijken naar de introductie van een cruciaal personage uit Fallout: New Vegas. Showrunner Graham Wagner heeft namelijk bevestigd dat Robert House, beter bekend als Mr. House, een prominente rol zal spelen in het nieuwe seizoen.
Het eerste seizoen van Fallout sloot af met Vault-Tec-executive Hank MacLean, gehuld in een Brotherhood of Steel Power Armor, op de vlucht naar het verwoeste New Vegas. Dit gaf al een indicatie van de richting die het verhaal zou inslaan. De stad, bekend uit de gelijknamige game, wordt geregeerd door de mysterieuze Mr. House. House maakte al een korte cameo in het eerste seizoen tijdens een pre-war scène, waarin hij werd getoond als de baas van RobCo Industries tijdens een vergadering met andere bedrijfsleiders.
Volgens Wagner zullen veel van de hoofdpersonages zich in New Vegas bevinden, wat suggereert dat Mr. House een significante invloed zal hebben op de verhaallijn van seizoen 2. House, die oorspronkelijk uit de pre-war periode stamt, is tijdens de gebeurtenissen van Fallout: New Vegas nog steeds in leven dankzij geavanceerde technologie die hem in staat stelt honderden jaren te overleven.
Hoewel de details over de exacte verschijning van Mr. House in seizoen 2 nog vaag zijn, is het duidelijk dat zijn rol meer zal zijn dan slechts een cameo. De showrunners hebben aangegeven dat House een centraal figuur zal zijn in de gebeurtenissen die zich in New Vegas ontvouwen.
De productie van seizoen 2 staat gepland om later dit jaar of begin 2025 te beginnen, hoewel een exacte releasedatum nog niet is aangekondigd. De verwachtingen zijn hooggespannen, mede dankzij de positieve ontvangst van het eerste seizoen, dat in de eerste 16 dagen al door 65 miljoen kijkers werd bekeken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!