Prime Video trekt na twee seizoenen de stekker uit steengoede dramaserie met Josh Brolin

TV en Series
donderdag, 04 juli 2024 om 10:00
4ccfklsutxpztblq8eiglsrjmih
Prime Video heeft besloten om de sci-fi-western drama Outer Range, met Josh Brolin in de hoofdrol, niet te vernieuwen voor een derde seizoen. Dit nieuws komt bijna twee maanden na de release van het zeven afleveringen tellende tweede seizoen, dat op 16 mei werd uitgebracht.
Ondanks solide kijkcijfers in de Verenigde Staten, waarbij de serie de derde plaats behaalde in de Nielsen Streaming Originals-chart in de week van 20 mei met 476 miljoen bekeken uren en de achtste plaats in de week van 27 mei met 314 miljoen bekeken uren, heeft de streamingdienst toch besloten om de serie stop te zetten.
Outer Range volgt het verhaal van rancher Royal Abbott (gespeeld door Josh Brolin) die vecht voor zijn land en familie na de ontdekking van een onbegrijpelijk fenomeen aan de rand van de wildernis van Wyoming: een donkere leegte. In het tweede seizoen verdiept het mysterie rond de leegte zich verder, terwijl Royal en zijn vrouw Cecelia (Lili Taylor) proberen hun gezin bij elkaar te houden na de verdwijning van hun kleindochter.
De serie, die in april 2022 in première ging op Prime Video, werd goed ontvangen en kreeg in oktober van dat jaar groen licht voor een tweede seizoen. Er vond echter een wisseling van showrunners plaats, waarbij Charles Murray het roer overnam van Zev Borow.
Naast Josh Brolin bestond de cast uit Imogen Poots, Tamara Podemski, Lewis Pullman, Tom Pelphrey, Noah Reid, Shaun Sipos, Isabel Arraiza, Olive Abercrombie en Will Patton. In het tweede seizoen kwamen daar ook Christian James, Megan West, Daniel Abeles, Kimberly Guerrero en Monette Moio bij.
Het tweede seizoen markeerde ook het regiedebuut van Josh Brolin, die de voorlaatste aflevering regisseerde. Ondanks de annulering blijft Outer Range een hele toffe serie die, met een prima score van 85% op Rotten Tomatoes, ook bij veel kijkers in de smaak viel. Het is dan ook bijzonder jammer dat we géén derde seizoen krijgen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!