'Those About to Die' op Prime Video: Alles over de nieuwe gladiator-serie met Anthony Hopkins

TV en Series
donderdag, 04 juli 2024 om 11:00
column 31212
Vanaf vandaag is op Prime Video de nieuwe epische serie Those About to Die te zien. Deze serie, geregisseerd door Roland Emmerich en Marco Kreuzpaintner, duikt in de wereld van het oude Rome en biedt een rijke weergave van de gladiatorengevechten en de bijbehorende intriges. De serie is gebaseerd op het non-fictieboek uit 1958 van Daniel P. Mannix, dat ook diende als inspiratie voor Ridley Scott's Gladiator en de aankomende Gladiator 2.
Those About to Die speelt zich af in Rome in 79 na Christus, een periode waarin de stad op het hoogtepunt van haar macht en rijkdom verkeert. De Romeinse bevolking, rusteloos en steeds gewelddadiger, wordt kalm gehouden door gratis voedsel en spectaculair vermaak in de vorm van paardenraces en gladiatorengevechten. De serie onthult de donkere kant van dit vermaak, met een focus op de bloeddorst, geldzucht, machtsstrijd en corruptie die deze wereld kenmerken.
De gladiatorengevechten vinden plaats in het beroemde Circus Maximus, beheerd door vier facties: de Blauwe, Rode, Witte en Groene. Deze facties bezitten de meest waardevolle aandelen in Rome. Naarmate de bevolking steeds meer verlangt naar gewelddadig vermaak, ontstaat de behoefte aan een speciaal ontworpen stadion voor gladiatorengevechten: het Colosseum. Dit stadion en de gevechten die daar plaatsvinden, zijn grootschalig en trekken niet alleen toeschouwers, maar ook een bloeiende gokindustrie aan.
De serie heeft een indrukwekkende cast, waaronder Academy Award-winnaar Anthony Hopkins als keizer Vespasianus, Iwan Rheon als Tenax, Tom Hughes als Titus Flavianus en Sara Martins als Cala. Andere prominente acteurs zijn Jóhannes Haukur Jóhannesson als Viggo, Jojo Macari als Domitianus, Gabriella Pession als Antonia en Dimitri Leonidas als Scorpus. De serie is een productie van AGC Television en is mede mogelijk gemaakt door High End Productions, The Joint Venture en de Amerikaanse streamingprovider Peacock.
De serie is gecreëerd door Robert Rodat, bekend van zijn Oscar-genomineerde werk aan Saving Private Ryan, en geregisseerd door Roland Emmerich, bekend van films als The Day After Tomorrow en Independence Day, samen met Marco Kreuzpaintner. De uitvoerend producenten zijn onder andere Harald Kloser, Gianni Nunnari, Stuart Ford en Robert Rodat.
Those About to Die biedt niet alleen een kijkje in de spectaculaire gladiatorengevechten, maar belicht ook de complexe politieke en sociale structuren van het oude Rome. Keizer Vespasianus, gespeeld door Anthony Hopkins, bevindt zich aan het einde van een turbulente periode in de Romeinse geschiedenis, bekend als het Jaar van de Vier Keizers. Deze periode van opstand en machtswisselingen zorgt voor een voortdurende dreiging voor zijn heerschappij.
Those About to Die is nu te zien op Prime Video, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!