Yellowstone-maker komt binnenkort met de nieuwe SkyShowtime-serie 'Landman'

TV en Series
dinsdag, 09 juli 2024 om 20:00
landman skyshowtime 7
Op 20 november gaat de nieuwe ramaserie Landman, met Oscar-winnaar Billy Bob Thornton in de hoofdrol, exclusief in première op SkyShowtime. De serie, bedacht door Taylor Sheridan, medebedenker van het succesvolle Yellowstone, wordt geproduceerd door MTV Entertainment Studios, 101 Studios en Bosque Ranch Productions.
Landman speelt zich af in de dynamische boomtowns van West-Texas en vertelt een hedendaags verhaal over de wereld van booreilanden. Gebaseerd op de elfdelige podcast Boomtown, biedt de serie een indringende blik op de olie-industrie, waar gelukszoekers en miljardairs de boel flink opschudden. Deze economische hausse heeft verstrekkende gevolgen voor het klimaat, de economie en geopolitieke verhoudingen.
Naast Thornton kent de serie een indrukwekkende cast met onder andere Ali Larter, Michelle Randolph, Jacob Lofland, Kayla Wallace, James Jordan, Mark Collie, Paulina Chávez en Demi Moore. Jon Hamm heeft een terugkerende gastrol, terwijl Andy Garcia en Michael Peña optreden als gaststerren.
De productie van Landman is in handen van Taylor Sheridan, samen met David C. Glasser, David Hutkin, Ron Burkle, Bob Yari, Christian Wallace, Geyer Kosinski, Michael Friedman en Stephen Kay. Daarnaast zijn Dan Friedkin en Jason Hoch, voor Imperative Development LLC, en J.K. Nickell en Megan Creydt, voor Texas Monthly, betrokken als uitvoerend producenten. Peter Feldman dient als mede-uitvoerend producent.
Landman is de nieuwste toevoeging aan het steeds uitgebreider wordende aanbod van Sheridan op SkyShowtime. Dit omvat onder andere de series 1883, 1923, Lioness, Mayor of Kingstown, Tulsa King, Lawmen: Bass Reeves en alle vijf seizoenen van Yellowstone. Met deze reeks heeft Sheridan al een sterke reputatie opgebouwd in het televisielandschap, en Landman lijkt deze lijn voort te zetten.
De eerste twee afleveringen van het tiendelige seizoen zijn vanaf 20 november beschikbaar, waarna elke woensdag een nieuwe aflevering wordt uitgebracht. Zodra er een eerste trailer beschikbaar is, zullen we die delen. Houd onze website dus goed in de gaten voor verdere updates rondom de nieuwe veelbelovende dramaserie Landman.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!