Nieuwe Dexter prequel-serie 'Original Sin' nog dit jaar te zien op SkyShowtime

TV en Series
dinsdag, 09 juli 2024 om 14:00
dexter st16x9 3840x2160 812 a01
SkyShowtime heeft aangekondigd dat Dexter: Original Sin, de langverwachte prequel van de bekroonde serie Dexter, later dit jaar te zien zal zijn. Original Sin is een tiendelige thrillerserie die het vroege leven van Dexter Morgan, Amerika's favoriete seriemoordenaar in opleiding, verkent. De serie speelt zich af in 1991, vijftien jaar voordat het publiek hem voor het eerst ontmoette in de originele serie.
Patrick Gibson, bekend van Shadow and Bone, neemt de hoofdrol van de jonge Dexter Morgan op zich. Christian Slater, een Golden Globe-winnaar, speelt Harry Morgan, Dexters adoptievader en rechercheur moordzaken. Molly Brown vertolkt de rol van Dexters jongere zus, Debra Morgan. Patrick Dempsey en Sarah Michelle Gellar voegen extra sterkracht toe aan de cast, als Aaron Spencer, hoofd moordzaken bij Miami Metro Police Department, en Tanya Martin, de CSI-chef bij Miami Metro.
Dexter: Original Sin volgt de jonge Dexter tijdens zijn studententijd terwijl hij worstelt met zijn bloeddorstige impulsen. Onder begeleiding van zijn adoptievader Harry leert Dexter zijn donkere neigingen te kanaliseren door alleen degenen te vermoorden die het verdienen. Deze morele code blijkt een uitdaging te zijn wanneer Dexter een forensische stage begint bij Miami Metro Police Department, wat hem een unieke inkijk geeft in de wereld van de misdaad en rechtshandhaving.
De terugkeer van Clyde Phillips als showrunner en uitvoerend producent is veelbelovend voor fans van het origineel. Phillips, die eerder meewerkte aan Dexter en Nurse Jackie, brengt zijn ervaring en visie naar deze prequel. Andere uitvoerend producenten zijn onder andere Scott Reynolds, Michael C. Hall (de oorspronkelijke Dexter), Mary Leah Sutton, Tony Hernandez, en Lilly Burns. De regie is in handen van Michael Lehmann, bekend van Heathers.
De originele Dexter-serie, met Michael C. Hall in de hoofdrol, debuteerde in 2006 en liep acht seizoenen. De show werd geprezen om zijn complexe verhaallijnen en diepgaande karakterontwikkelingen. De serie ontving meerdere Emmy- en Golden Globe-nominaties en won een prestigieuze Peabody Award in 2008. Dexter werd ook erkend als een van AFI’s top 10 televisieseries en kreeg een plaats op de lijst van de 101 best geschreven tv-series van de Writer's Guild of America.
Dexter: Original Sin verschijnt later dit jaar op SkyShowtime, een exacte releasedatum is vooralsnog niet bekend gemaakt. Houd onze website dus goed in de gaten voor verdere updates rondom de nieuwe Dexter-serie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!