Prime Video prikt datum voor nieuwe veelbelovende thrillerserie met Aldis Hodge

TV en Series
dinsdag, 09 juli 2024 om 12:00
cross1
Prime Video kondigt de releasedatum aan van de nieuwe thrillerserie Alex Cross. Vanaf 14 november kunnen we gaan genieten van de avonturen van Alex Cross, een iconisch personage gecreëerd door bestsellerauteur James Patterson. De rol van de geniale detective en forensisch psycholoog wordt vertolkt door de award-winnende acteur Aldis Hodge, die tevens als producent bij de serie betrokken is.
Alex Cross is een complexe en zenuwslopende misdaadserie, ontwikkeld door Ben Watkins, die tevens fungeert als showrunner en uitvoerend producent. De serie is een samenwerking tussen Paramount Television Studios, Skydance Television en Amazon MGM Studios.
De serie volgt Alex Cross, een detective en forensisch psycholoog die een unieke gave heeft om diep in de psyche van moordenaars en hun slachtoffers te graven. Deze gave stelt hem in staat om daders te identificeren en hen voor het gerecht te brengen. Aldis Hodge brengt het complexe karakter van Cross tot leven in deze acht afleveringen tellende serie. Naast Hodge bestaat de sterrencast uit onder anderen Isaiah Mustafa, Juanita Jennings, Alona Tal, Samantha Walkes, Caleb Elijah, Melody Hurd, Jennifer Wigmore, Eloise Mumford en Ryan Eggold.
Tijdens de recente Prime Video upfront-presentatie werd onthuld dat er al een tweede seizoen in de maak is, nog voordat het eerste seizoen wordt uitgezonden. De uitbreiding van de cast in het tweede seizoen zal onder anderen Wes Chatham (bekend van The Expanse en Ahsoka), Matthew Lillard (bekend van Five Nights at Freddy's) en Jeanine Mason (bekend van Grey's Anatomy) verwelkomen. Johnny Ray Gill (bekend van Underground) zal een vaste rol krijgen in de serie.
Vernon Sanders, hoofd televisie van Amazon MGM Studios, uitte zijn enthousiasme over de serie: "Het tot leven brengen van James Pattersons meest iconische literaire personage voor onze wereldwijde Prime Video-klanten is een droom die uitkwam. We kunnen niet wachten tot iedereen Aldis Hodge's dynamische vertolking als Cross ziet."
Alex Cross is vanaf 14 november te zien op Prime Video. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!