Huiveringwekkende horrorfilm met Mia Jenkins en Julian Sands komt binnenkort naar Netflix

Films
dinsdag, 09 juli 2024 om 10:00
the piper st 6 jpg sd high
Vanaf 2 augustus kunnen horrorliefhebbers hun hart ophalen op Netflix met de toevoeging van de film The Piper. Deze horrorfilm, die vorig jaar nog in de bioscoop te zien was, is de laatste film waarin de onlangs overleden Julian Sands te zien is.
The Piper, geregisseerd door Anthony Waller, vertelt het verhaal van Liz (gespeeld door Elizabeth Hurley) en haar dochter Amy (Mia Jenkins), die naar het dorp Hamelin verhuizen. Al snel blijkt dat Hamelin een duister geheim herbergt dat nauw verweven is met Liz' verleden. De rusteloze geest van de rattenvanger, bekend uit de legende van de Pied Piper, keert terug om degenen die met een misdaad zijn weggekomen te straffen door hun kinderen weg te nemen.
De film markeert het internationale speelfilmdebuut van de IJslandse regisseur Erlingur Thoroddsen en kan rekenen op een uitstekende cast met onder anderen Robert Daws als Peter Weiss, Tara Fitzgerald als Tante Aishe, en Arben Bajraktaraj als de sinistere Piper. Sands speelt de rol van Gustafson.
Julian Sands verdween op 13 januari 2023 tijdens een wandeling in Californië en werd pas maanden later, op 24 juni, dood gevonden. Sands, die 65 jaar oud werd, liet een rijke erfenis van iconische rollen achter. Hij was onder meer bekend van films als The Killing Fields (1984), Arachnophobia (1990), Leaving Las Vegas (1995), en The Girl with the Dragon Tattoo (2011). Zijn dood heeft een groot gemis achtergelaten in de filmwereld, en The Piper is aan hem opgedragen met de woorden "Aan onze meester, Julian" aan het begin van de aftiteling.
Hoewel The Piper voornamelijk draait om de legende van de rattenvanger, herinnert een plot aan een ander fascinerend verhaal waarin muziek een dodelijke rol speelt. Een jonge componiste krijgt de opdracht om het laatste concert van haar overleden mentor af te maken, slechts om te ontdekken dat de melodieën verschrikkelijke, zelfs dodelijke gevolgen hebben.
The Piper is vanaf 2 augustus te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!