Deze extreem schokkende Amerikaanse horrorfilm uit 2012 is absoluut niet voor tere zieltjes

Films
zondag, 07 juli 2024 om 16:00
horror1
Found is een Amerikaanse horrorfilm uit 2012, geschreven en geregisseerd door Scott Schirmer, gebaseerd op de gelijknamige roman van Todd Rigney. De film volgt het verhaal van de 12-jarige Marty, die ontdekt dat zijn oudere broer Steve een seriemoordenaar is. De film is in verschillende landen verboden en wordt zelfs omschreven als nog gruwelijker dan de controversiële film A Serbian Film.
Het verhaal begint wanneer Marty per ongeluk een bowlingbalzak van zijn broer opent en een menselijk hoofd vindt. Elke week ontdekt hij een nieuw hoofd, meestal van zwarte vrouwen, in de zak die Steve verbergt in zijn kast. Marty houdt deze ontdekking voor zichzelf en zoekt troost in horrorfilms en stripboeken. De situatie escaleert wanneer zijn beste vriend David de waarheid ontdekt en wanneer Steve zich realiseert dat Marty zijn geheim kent.
Found veroorzaakte veel opschudding vanwege de expliciete inhoud. De film bevat scènes van geweld en seksuele agressie die als zo verontrustend werden beschouwd dat de film in verschillende landen verboden werd. In Australië werd de film aanvankelijk verboden door de Australian Classification Board vanwege "langdurige en gedetailleerde weergaven van geseksualiseerd geweld".
Later werd de film vrijgegeven op dvd met een R18+ rating nadat er twee minuten waren verwijderd. In het Verenigd Koninkrijk werd de dvd-release met 98 seconden ingekort. Tot nu toe zijn alleen de Amerikaanse Unrated dvd- en Blu-ray-uitgave en de Oostenrijkse Limited Uncut Collector’s Edition volledig onaangepast.
De film ontving gemengde tot positieve recensies. Patrick Dolan van Rue Morgue prees de film als een "macabere liefdesbrief aan het horrorgenre" die halverwege verandert in een echte horrorfilm en "enkele serieuze angsten loslaat". Bloody Disgusting benadrukte dat de film ondanks zijn lage budget op verschillende niveaus indruk maakte. Op platforms zoals Reddit heeft de film ook heftige reacties opgeroepen. Een gebruiker beschreef in een post Found als "misschien nog gruwelijker dan A Serbian Film", een andere controversiële horrorfilm.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!