Critici prijzen nieuwe horrorfilm met Nicolas Cage: "enger dan alles wat ik in jaren heb gezien!"

Films
zaterdag, 06 juli 2024 om 16:00
aprp7xuixtq8uxdths4au6tcgag
Nicolas Cage's nieuwste film, Longlegs, lijkt de verwachtingen van critici volledig te overtreffen. Met een perfecte 100% score op Rotten Tomatoes wordt deze horrorfilm, onder regie van Osgood Perkins (zoon van horroricoon Anthony Perkins), geprezen als één van de engste van de afgelopen jaren.
De film volgt FBI-agent Lee Harker, gespeeld door Maika Monroe, die een serie onopgeloste moorden onderzoekt. Cage vertolkt een koude, berekenende seriemoordenaar, en critici zijn unaniem in hun lof over zijn huiveringwekkende vertolking. Michael Gingold van Rue Morgue Magazine omschrijft de film als "het gevoel dat je hebt wanneer je net ontwaakt uit een echt verontrustende nachtmerrie, voortgezet voor 101 minuten."
Critici zijn onder de indruk van de beklemmende atmosfeer en de onophoudelijke spanning die Perkins weet te creëren. Will Sayre van MovieWeb noemt Longlegs "letterlijk enger dan alles wat ik in jaren heb gezien." Mary Beth McAndrews van Dread Central geeft de film een perfecte score en zegt: "Longlegs is een van de engste en beste films van het jaar."
Meagan Navarro van Bloody Disgusting beschrijft de film als "onuitwisbaar" en prijst de manier waarop het "onder je huid kruipt en daar blijft." Courtney Howard van Fresh Fiction geeft de film een "A-" en suggereert dat "het is alsof Oz Perkins' filmische freak-fest in de hel zelf is gesmeed."
Longlegs heeft niet alleen indruk gemaakt met zijn inhoud, maar ook met zijn marketingcampagne. Studio NEON lanceerde een mysterieuze en verontrustende teaser, zonder meteen de link met Nicolas Cage's horrorfilm te onthullen. Dit creëerde enige opwinding en zorgde voor nieuwsgierigheid onder het publiek.
Financieel gezien wordt Longlegs gezien als een kleinere productie, met een verwacht budget van rond de 10 miljoen dollar. De vergelijkingen met eerdere NEON-films zoals Immaculate, die respectabele opbrengsten behaalden ondanks bescheiden budgetten, suggereren dat Longlegs goed gepositioneerd is om een succes te worden. Hoewel het waarschijnlijk niet het soort film is dat op de openingsweekend grote winsten boekt, zou een consistente prestatie aan de kassa, gecombineerd met sterke VOD en streaminginkomsten, kunnen leiden tot een aanzienlijke totale opbrengst.
Binnenkort hebben we goed nieuws te melden voor de echte horrorliefhebbers: We geven namelijk 2x2 gratis kaartjes weg voor de film! Blijf onze website dus goed in de gaten houden. Longlegs is vanaf 12 juli te zien in de Nederlandse bioscoopzalen, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!