Een niet te missen CG-geanimeerde cyberpunkfilm op Netflix voor échte nerds: "visueel verbluffend"

Films
zaterdag, 06 juli 2024 om 18:00
grfgu4xzyvi7f0q9dmy6yx8iwar
Appleseed Alpha is een Japanse-Amerikaanse volledig geanimeerde cyberpunkfilm die je als échte nerd absoluut niet mag missen. De film, die inmiddels tien jaar oud is, is geregisseerd door Shinji Aramaki, bekend van eerdere CG-films zoals Starship Troopers: Invasion en Space Pirate Captain Harlock. Appleseed Alpha is een prequel en een alternatieve versie van het Appleseed-verhaal, gebaseerd op de manga van Masamune Shirow. De film is nu te zien op Netflix.
De film speelt zich af in de 22e eeuw, na een verwoestende wereldoorlog. De hoofdpersonages, Deunan Knute en haar cyborg-partner Briareos, leven in de ruïnes van New York. Ze werken voor Two Horns, een cyborg-despoot, om hun schulden af te betalen. Deunan hoopt dat ze, zodra ze vrij zijn van hun verplichtingen, de legendarische utopische stad Olympus kunnen vinden. Briareos is echter sceptisch over dit plan.
Tijdens een missie om rogue gevechtsdrones te elimineren, ontmoeten Deunan en Briareos Olson en Iris. Olson is een soldaat met cybernetische upgrades, en Iris is een jong meisje met een geheimzinnig verleden. De ontmoeting zet een keten van gebeurtenissen in gang die leidt tot een confrontatie met Talos en Nyx, twee gevaarlijke cyborgs die op jacht zijn naar Olson en Iris.
De Engelse stemmencast bestaat uit Luci Christian (Deunan Knute), David Matranga (Briareos) en Wendel Calvert (Two Horns). De Japanse stemmen worden ingesproken door Yuka Komatsu (Deunan) en Junichi Suwabe (Briareos).
De film is geproduceerd door Sony Pictures Worldwide Acquisitions en Lucent Pictures Entertainment. De animatie is twintig jaar na dato nog altijd verbluffend, met uitgebreide motion- en facial-capture technieken die zorgen voor een perfecte balans tussen realisme en sci-fi-fantasy. Zac Bertschy van Anime News Network beschreef de film destijds als "de meest visueel verbluffende Appleseed-film tot nu toe".
Appleseed Alpha is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!