Nieuwe thriller met Liam Neeson wordt positief ontvangen door Netflix-kijkers: "helemaal mijn ding!"

Films
zondag, 07 juli 2024 om 8:00
1sain
In the Land of Saints and Sinners, een Ierse actiethriller uit 2023, geregisseerd door Robert Lorenz en geschreven door Mark Michael McNally en Terry Loane, is momenteel razend populair op Netflix. De film, met namen als Liam Neeson, Kerry Condon en Jack Gleeson, houdt alleen de nieuwe Beverly Hills Cop-film nog voor zich als meest bekeken film van dit moment.
De film speelt zich af tijdens een conflict in Noord-Ierland, bekend als The Troubles. Vier leden van de Provisional Irish Republican Army (IRA) vluchten naar het kustplaatsje Glencolmcille, County Donegal, na een dodelijke bomaanslag in Belfast. Ze nemen hun toevlucht bij Sinéad, de lokale pubhoudster en schoonzus van een van de leden.
Hier begint de interactie met Finbar Murphy, een ex-soldaat die na de Tweede Wereldoorlog in een diepe depressie raakte na het verlies van zijn vrouw. Gered door de lokale misdaadbaas Robert McQue, wordt Finbar een huurmoordenaar. Zijn leven neemt echter een dramatische wending wanneer hij betrokken raakt bij de IRA-leden die het dorp teisteren.
Liam Neeson neemt de hoofdrol van Finbar Murphy op zich, een complex en doorleefd personage die balanceert tussen zijn gewelddadige verleden en een zoektocht naar verlossing. Kerry Condon speelt Doireann McCann, een vastberaden en wraakzuchtige zus van een van de IRA-leden, terwijl Jack Gleeson, bekend van zijn rol als Joffrey Baratheon in Game of Thrones, Kevin speelt, een jonge crimineel met grote dromen maar van gewelddadige aard.
In the Land of Saints and Sinners ging in première op het 80ste Internationale Filmfestival van Venetië op 6 september 2023. De film kreeg overwegend positieve recensies, met een score van 83% op Rotten Tomatoes. Critici prezen vooral de solide scenario's en de sterke acteerprestaties, waarbij de bekende Ierse acteurs eindelijk weer op hun thuisgrond speelden.
Op sociale media uiten kijkers hun enthousiasme over de film. Eén reactie luidt: "Net de nieuwe Liam Neeson-film op Netflix gezien. In The Land of Saints & Sinners. Erg goed en prachtige landschappen." Een andere gebruiker schrijft: "Ik moet zeggen dat In the Land of Saints and Sinners helemaal mijn ding was! Kerry Condon zet een vurige schurkenrol neer en ik kon mijn ogen niet van haar afhouden. Prachtige cinematografie. Ik heb er echt van genoten! Wat Liam Neeson betreft, dit is een van zijn beste films van de afgelopen jaren."
In the Land of Saints and Sinners is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!