Bioscoopknaller met Bill Skarsgård nu te zien op Netflix: "verknipt en onvoorspelbaar"

Films
donderdag, 04 juli 2024 om 8:00
b5sq1p2qnlnlau9xowjnndbwmkp
Vanaf vandaag kunnen Nederlandse Netflix-kijkers genieten van de horrorfilm Barbarian met Bill Skarsgård. Deze door Zach Cregger geregisseerde en geschreven film was eerder al een succes op Netflix in België, maar is nu eindelijk ook in Nederland te zien.
Barbarian vertelt het verhaal van Tess Marshall, gespeeld door Georgina Campbell, die een huurhuis betrekt in de vervallen buurt van Brightmoor in Detroit. Wat een rustige avond zou moeten zijn, verandert al snel in een nachtmerrie wanneer ze ontdekt dat het huis per ongeluk dubbel geboekt is en al bewoond wordt door een man genaamd Keith, vertolkt door Bill Skarsgård.
Ondanks aanvankelijke terughoudendheid besluit ze toch de nacht door te brengen in het huis, terwijl Keith op de bank slaapt. Wanneer ze 's nachts wakker wordt en haar slaapkamerdeur openstaat, raakt ze ongerust. De volgende ochtend wordt ze tijdens haar interview gewaarschuwd voor de gevaren in de buurt. Bij terugkomst thuis wordt ze door een dakloze man het huis ingejaagd, waarna ze in de kelder een verborgen gang ontdekt.
Barbarian dankt zijn succes aan de meesterlijke regie van Zach Cregger. De film is geïnspireerd door het non-fictieboek "The Gift of Fear". De film heeft voornamelijk positieve recensies ontvangen, met een solide 7 als IMDb-score en een indrukwekkende 93% op Rotten Tomatoes.
Ook op social media zijn kijkers enthousiast: “Ik zal Barbarian altijd aanraden, het is een van mijn favoriete horrorfilms aller tijden,” klinkt het. Iemand anders schrijft: “Barbarian is een van de beste horrorfilms die ik heb gezien — het brengt je naar de meest zieke, meest verknipte omgevingen en onvoorspelbare situaties die me deden willen overgeven, maar me ook zeer tevreden achterlieten.”
Met zijn beklemmende sfeer, onvoorspelbare plot en sterke acteerprestaties heeft de film zich gevestigd als een must-watch voor liefhebbers van het horrorgenre. Barbarian is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!