Deze waargebeurde FX-miniserie met Andrew Garfield is een niet te missen true crime-topper

TV en Series
woensdag, 03 juli 2024 om 20:00
oallxwdgrsxzmq7pvpbscger5rk
De miniserie Under the Banner of Heaven, gecreëerd door Dustin Lance Black en gebaseerd op het non-fictieboek van Jon Krakauer uit 2003, duikt in de duistere kanten van geloof. De waargebeurde misdaadserie, met Spider-Man-acteur Andrew Garfield in de hoofdrol, is te zien op Disney+ en is absoluut een niet te missen serie voor liefhebbers van true crime.
Under the Banner of Heaven volgt het verhaal van detective Jeb Pyre, een toegewijd lid van de LDS-kerk, gespeeld door Andrew Garfield. Zijn geloof wordt op de proef gesteld wanneer hij de brute moord op een moeder en haar baby onderzoekt, misdaden die verstrengeld zijn met de praktijken en geschiedenis van de kerk. Garfields vertolking van Pyre wordt geprezen om zijn diepgang en authenticiteit, een rol die hem in staat stelt de innerlijke strijd van zijn personage op overtuigende wijze weer te geven.
Detective Bill Taba, gespeeld door Gil Birmingham, is Pyres partner en biedt een noodzakelijk contrast. Taba, een man van de Paiute-stam en geen lid van de LDS-kerk, zorgt voor een ander perspectief op de zaken die ze onderzoeken. Samen navigeren ze door een labyrint van religieuze overtuigingen en familiegeheimen, wat de serie een intens en meeslepend karakter geeft.
Under the Banner of Heaven belicht ook de complexe dynamiek binnen de Lafferty-familie, die een centrale rol speelt in het mysterie. Daisy Edgar-Jones speelt Brenda Lafferty, een levendige vrouw die in conflict komt met de conservatieve waarden van de familie. Haar echtgenoot, Allen Lafferty, vertolkt door Billy Howle, en zijn broers, waaronder Dan (Wyatt Russell) en Ron (Sam Worthington), zijn betrokken in een web van religieus fanatisme en geweld. Deze personages zijn gebaseerd op echte mensen, wat de dramatiek en spanning in de serie alleen maar vergroot.
De ontvangst van de serie was overwegend positief, met lof voor de acteerprestaties en de complexiteit van het verhaal. Rotten Tomatoes rapporteerde een score van 86%, waarbij recensenten de serie prezen voor het grondig onderzoeken van persoonlijke geloofsconflicten. Toch heeft de serie ook controverses uitgelokt, vooral binnen de LDS-gemeenschap. Historicus Patrick Q. Mason wees erop dat de serie past in een traditie van Amerikaanse media die Mormonen als inherent gewelddadig afschilderen.
Ondanks alle controverse is de serie een niet te missen true crime pareltje. Under the Banner of Heaven is te zien op Disney+. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!