Enorme fantasy-flop met een IMDb-score van 5,7 scoort onverwacht goed op Netflix

Films
woensdag, 03 juli 2024 om 18:00
nwypsvpwj2dka1lo8mssfm7lhsz
De fantasyfilm Percy Jackson: Sea of Monsters, die oorspronkelijk in 2013 werd uitgebracht, is recent toegevoegd aan Netflix en heeft sindsdien een opmerkelijke populariteit verworven. Hoewel de film bij de release destijds stevige kritieken kreeg, is hij nu, ruim tien jaar later, razend populair onder abonnees. De film heeft zelfs een plek veroverd in de top 10 van meest gestreamde films van dit moment.
Percy Jackson: Sea of Monsters, geregisseerd door Thor Freudenthal, is het vervolg op Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (ook te zien op Netflix) en volgt Percy Jackson (Logan Lerman), Annabeth (Alexandra Daddario), Grover (Brandon T. Jackson) en de jonge cycloop Tyson (Douglas Smith), die samen op avontuur gaan naar de Sea of Monsters, ook wel bekend als de Bermuda Driehoek.
Hun missie: het Gouden Vlies vinden om Thalia's boom te genezen, die is vergiftigd door de antagonist Luke Castellan (Jake Abel). De film bevat elementen van Griekse mythologie, zoals Charybdis, de cycloop Polyphemus en de Manticore, maar wist niet alle fans tevreden te stellen.
Critici wezen op het gebrek aan originaliteit en de zwakke karakterontwikkeling. Rotten Tomatoes gaf de film een score van 42%. Desondanks vonden sommige recensenten de film onderhoudend genoeg voor het beoogde jonge publiek. Los Angeles Times noemde het een film die "tieners zal vermaken", terwijl The New York Times opmerkte dat de film niet in de buurt komt van de impact die de Harry Potter-serie had.
Wat opvallend is, is dat ondanks deze kritiek Percy Jackson: Sea of Monsters een tweede leven lijkt te leiden op Netflix. Reacties van kijkers op social media variëren van nostalgisch tot volstrekt vernietigend, met uitspraken als “De slechtste film die ik ooit heb gezien” en “Ik ben ooit weggelopen uit een film en dat was Percy Jackson: Sea of Monsters.” Toch blijkt de film een soort cultstatus te hebben verworven, waarbij veel kijkers zich vastklampen aan de eenvoudige, avontuurlijke charme van het verhaal.
Met een IMDb-score van 5,7 is de film allesbehalve een hoogvlieger, maar biedt het voor veel Netflix-kijkers toch het nodige vermaak. Beide Percy Jackson-films zijn nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!