Capcom bevestigt officieel de ontwikkeling van een nieuwe 'Resident Evil'-game

Games
woensdag, 03 juli 2024 om 16:00
re1
Capcom heeft officieel bevestigd dat er een nieuwe Resident Evil-game in ontwikkeling is. De aankondiging werd gedaan tijdens het recente Capcom NEXT Summer Showcase, waar Koshi Nakanishi, de regisseur van Resident Evil 7: Biohazard, het nieuws deelde.
De Resident Evil-serie heeft sinds het debuut in 1996 een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt, met elk nieuw deel dat nieuwe elementen en verhalen introduceert. Resident Evil 7: Biohazard, uitgebracht in 2017, markeerde een significante twist voor de serie door de actie naar een first-person perspectief te verplaatsen en een nieuwe protagonist, Ethan Winters, te introduceren. Resident Evil Village, uitgebracht in 2021, zette het verhaal van Ethan voort en sloot de saga van de Winters-familie af. Dit opent de deur voor een nieuw verhaal in het aankomende deel.
Naast deze nieuwe titel werkt Capcom naar verluidt ook aan meerdere andere Resident Evil-projecten, waaronder remakes van Resident Evil Zero en Code Veronica. De recente remake van Resident Evil 4, die vorig jaar werd uitgebracht, benadrukt Capcoms voortdurende toewijding aan het vernieuwen van oudere titels voor een modern publiek. De verwachting is dat het nieuwe spel, waarschijnlijk Resident Evil 9, het horroraspect van de serie zal blijven benadrukken, een benadering die succesvol bleek bij de release van Resident Evil 7.
Geruchten over de nieuwe Resident Evil-game circuleren al geruime tijd. De bekende insider Dusk Golem heeft eerder gesuggereerd dat Resident Evil 9 een open-wereldspel zou kunnen zijn dat zich afspeelt op een eiland, hoewel dit nog niet door Capcom is bevestigd. Bovendien wordt gespeculeerd dat het spel mogelijk in 2025 of 2026 zal verschijnen. Een ander interessant gerucht is de mogelijke terugkeer van de populaire protagonist Leon S. Kennedy, hoewel dit eveneens nog onbevestigd blijft.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!