Hugh Grant is een knettergestoorde psychopaat in de eerste trailer van A24-horrorfilm: 'Heretic'

Trailers
dinsdag, 25 juni 2024 om 16:00
grant 1
A24 heeft de eerste trailer vrijgegeven van hun nieuwste horrorfilm Heretic met Hugh Grant in een rol die je nog nooit eerder van hem hebt gezien. Grant wordt vergezeld door Sophie Thatcher en Chloe East.
De trailer begint onschuldig genoeg met Thatcher en East in de rol van jonge mormoonse zendelingen. Ze proberen hun christelijke geloof te verspreiden door van deur tot deur te gaan en mensen uit te nodigen meer te leren over Jezus Christus.
Hun tocht leidt hen uiteindelijk naar het afgelegen huis van een man, gespeeld door Grant. De vriendelijke ontvangst van Grants personage, Mr. Reed, verandert al snel in een sinistere situatie. Nadat de meisjes binnen zijn gelaten onder het mom dat Grants vrouw ook thuis is, verandert de sfeer drastisch wanneer ze beseffen dat ze opgesloten zijn in het huis van een krankzinnige.
Heretic is geschreven en geregisseerd door Scott Beck en Bryan Woods, het duo dat eerder succes had met hun script voor John Krasinski’s A Quiet Place uit 2018. De productie van Heretic vond afgelopen herfst plaats in Vancouver tijdens de SAG-AFTRA-staking, met een door de vakbond goedgekeurd tussentijds akkoord. Naast Grant, Thatcher en East, zijn ook Elle McKinnon, River Codack, Carolyn Adair, Stephanie Lavigne en Elle Young te zien in de film.
Hoewel Hugh Grant de laatste jaren regelmatig schurkenrollen heeft gespeeld in films als Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves en The Gentlemen, is Heretic zijn eerste hoofdrol in een horrorfilm sinds The Lair of the White Worm uit 1988. Sophie Thatcher, bekend van Showtime’s Yellowjackets en de Stephen King-verfilming The Boogeyman, blijft haar naam vestigen in het horrorgenre. Chloe East heeft op haar beurt indruk gemaakt met haar rol in Steven Spielbergs The Fabelmans.
Heretic draait later dit jaar in de bioscoop, een exacte releasedatum in Nederland is nog niet bekend. Bekijk hieronder de spannende trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!