Live-action 'Snow White' ondergaat reshoots na rampzalige screening: "Een puinhoop!"

Films
dinsdag, 25 juni 2024 om 14:00
sowpx1rzlese5fbab54x6pr7zm
Disney's aankomende live-action remake van Snow White staat gepland voor een release op 21 maart 2025, bijna drie jaar na de voltooiing van de opnames in juni 2022. De film is echter niet zonder controverses en obstakels gebleven. Oorspronkelijk gepland voor een release in 2024, werd de film uitgesteld naar 2025, wat samenvalt met reshoots in Londen waarbij de hoofdrolspelers, waaronder Rachel Zegler als Sneeuwwitje en Gal Gadot als de Boze Koningin, betrokken zijn.
De film heeft nog voor de release al aanzienlijke kritiek ontvangen, vooral door opmerkingen van hoofdrolspeelster Rachel Zegler. Ze gaf aan dat de traditionele verhaallijn van Sneeuwwitje, waarin de prins haar redt, niet meer van deze tijd is. In plaats daarvan zal deze nieuwe versie zich richten op Sneeuwwitje die droomt van leiderschap in plaats van ware liefde. Deze aanpak markeert een duidelijke breuk met de originele animatiefilm uit 1937, wat voor veel discussie heeft gezorgd onder fans.
Het nieuws over reshoots, die deze maand opnieuw zijn gestart, heeft geleid tot speculaties over de staat van de film. Gal Gadot bevestigde deze geruchten op haar Instagram-account met de mededeling "Feels good to be back!" Dit bevestigt de zorgen van sommige fans over de productiekwaliteit en de richting van de film. Bronnen melden dat eerdere testscreenings slecht waren en dat de film "een puinhoop" was, wat leidde tot de beslissing om extra opnames te doen in een poging om de film te redden.
De herinterpretatie van het klassieke verhaal heeft geleid tot verdeelde reacties. Zegler heeft kritiek geuit op de originele film en het karakter van de prins, die zij beschreef als een stalker. Ze benadrukte dat de nieuwe versie van Sneeuwwitje geen liefde van een prins nodig heeft om gered te worden, maar in plaats daarvan zelfredzaam en ambitieus is.
Volgens Forbes heeft Disney al meer dan $209 miljoen uitgegeven aan de productie, exclusief belastingkortingen, terwijl andere bronnen zoals The Daily Mail het cijfer op $330 miljoen zetten. Dit betekent dat de film een enorme opbrengst zal moeten genereren om break-even te draaien, iets wat gezien de huidige kritiek en de noodzaak voor meerdere reshoots onzeker lijkt.
Disney's Snow White staat niet alleen in de rij van live-action remakes die het bedrijf momenteel ontwikkelt. Andere projecten zoals Mufasa: The Lion King en een live-action versie van Moana zijn ook in de maak.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!