Exclusief: Marvel-acteur Finn Jones breekt stilzwijgen over Iron Fist: "Nog veel groei mogelijk"

TV en Series
maandag, 24 juni 2024 om 17:00
usaahoewrccad0ffob9doug8hor
Eerder dit jaar maakte Marvel bekend dat verschillende Marvel-series die voorheen buiten het MCU vielen, nu officieel deel uitmaken van een vernieuwd MCU. Series zoals Daredevil en Iron Fist, die eerder op Netflix te zien waren, zijn nu MCU-canon. Opnames voor een nieuwe Daredevil-serie zijn al in volle gang en een recente Instagram-post van Iron Fist-acteur Finn Jones deed eerder deze maand de tongen losmaken over een mogelijke terugkeer van zijn personage.
Om alle speculaties een halt toe te roepen, spraken wij afgelopen weekend tijdens Heroes Dutch Comic Con in Utrecht met de Marvel-acteur, waar het evenement zijn 10-jarig jubileum vierde. We vroegen hem op de man af naar zijn verwachtingen voor de toekomst van Iron Fist, nu de serie officieel onderdeel is geworden van het MCU.
"Ik heb geen verwachtingen in deze industrie, zeker op dit moment. Het is echt ongekend — stakingen, COVID. Dingen waarvan je denkt dat ze zullen gebeuren, gebeuren niet; dingen die niet zouden gebeuren, gebeuren wel. Dus om in 2024 als acteur verwachtingen te hebben in deze industrie is gewoon onmogelijk," zegt Jones in gesprek met The Nerd Shepherd. De acteur voegt echter wel toe dat zijn verwachting heel iets anders is dan zijn intentie.
"Nu, mijn intentie — ik zou graag zien dat het personage wordt voortgezet; ik zou graag dat personage blijven spelen. Ik denk dat er nog veel groeimogelijkheden zijn en professioneel gezien ben ik op een punt waar ik graag verder zou willen groeien met Iron Fist."
Aan de acteur zal het dus niet liggen en met een nieuwe Daredevil-serie in aantocht lijkt het toch allesbehalve uitgesloten dat we een vervolg van Iron Fist gaan krijgen, zij het wellicht in een andere vorm. Zo hintte Jones in een eerder interview ook al naar een Heroes for Hire-serie waarbij hij graag opnieuw het scherm zou willen delen met Mike Colter (Luke Cage).
We vroegen hem naar dit idee waar Jones, zoals verwacht, positief op reageerde: "Dat zou mooi zijn. Ik zou graag de chemie tussen mij en Mike terugzien. Het was altijd fantastisch. Ik denk dat het interessante personages zijn om samen te brengen. Ik denk dat er veel geweldige verhalen verteld kunnen worden met die personages. En als ze mij en Mike zouden terugbrengen om een Heroes for Hire tv-serie te doen, denk ik dat het de juiste weg zou zijn."
Er is veel speculatie, en die komt niet zomaar uit de lucht vallen: Jones plaatste een tijd geleden een foto op Instagram waarop een Iron Fist-comic te zien was, wat het internet in vuur en vlam zette en tot conclusies leidde dat een terugkeer van het personage in de pijpleiding zit.
Helaas, niets is minder waar. Jones legt uit: "Het is interessant om te zien hoe graag het internet speculeert en fantaseert. Ik was op een Comic-Con in Brussel. Daar kwam een fan naar me toe en gaf me een van de eerste exemplaren van Iron Fist. Het soort mensen dat je ontmoet en hoe mensen echt geven om je reis als acteur in dit soort dingen — het is echt prachtig om te zien. En, ik was aan het inpakken om te vertrekken; het stak gewoon uit mijn tas. Dat is eigenlijk alles."
Naast alle Iron Fist-ophef vroegen we de acteur ook naar zijn tijd als Loras Tyrell in de HBO-hitserie Game of Thrones en zijn mening over de spin-off House of the Dragon. Dat, en meer, lees je binnenkort bij ons op de website!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!