HBO geeft startschot voor opnames van Game of Thrones-spin-off 'A Knight of the Seven Kingdoms'

TV en Series
woensdag, 19 juni 2024 om 9:00
seven1
De productie van de gloednieuwe Game of Thrones-spin-off A Knight of the Seven Kingdoms is officieel van start gegaan in Belfast, zo heeft HBO bekendgemaakt. De streamingdienst heeft daarnaast ook de eerste beelden en nieuwe castleden onthuld.
A Knight of the Seven Kingdoms speelt zich een eeuw voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en volgt de avonturen van twee onwaarschijnlijke helden, Ser Duncan the Tall, ook wel bekend als "Dunk", en zijn jonge schildknaap Egg. Deze periode in Westeros wordt gekenmerkt door de heerschappij van de Targaryen-dynastie, met de herinnering aan de laatste draak nog vers in het geheugen.
HBO heeft vijf nieuwe castleden aangekondigd: Finn Bennett, bekend van True Detective: Night Country, neemt de rol van Aerion Targaryen op zich. Bertie Carvel, die recentelijk te zien was als Tony Blair in The Crown, speelt Baelor Targaryen. Tanzyn Crawford, bekend van Tiny Beautiful Things, vertolkt Tanselle, een Dornische poppenspeelster. Daniel Ings, bekend van Sex Education en The Gentlemen, speelt Ser Lyonel Baratheon. Sam Spruell, recent nog te zien in Fargo, speelt Maekar Targaryen, de toenmalige heerser van Westeros.
George R.R. Martin en Ira Parker zijn verantwoordelijk voor het scenario en fungeren ook als uitvoerend producenten. Ryan Condal, Vince Gerardis, Owen Harris en Sarah Bradshaw zijn eveneens uitvoerend producenten. Owen Harris zal drie van de zes afleveringen regisseren, terwijl Sarah Adina Smith de andere drie voor haar rekening neemt. Smith is bekend van haar werk aan Lessons in Chemistry en Hanna.
Met een première die gepland staat voor 2025, zijn de verwachtingen hooggespannen voor A Knight of the Seven Kingdoms. De serie is gebaseerd op de verhalen van Dunk en Egg, die oorspronkelijk werden gepresenteerd in Martins novellen The Hedge Knight, The Sworn Sword en The Mystery Knight. Seizoen één zal zich richten op de gebeurtenissen uit The Hedge Knight, waarin Dunk zich voordoet als ridder en deelneemt aan een toernooi, wat leidt tot ontmoetingen met verschillende Targaryens en andere edelen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!