Mel Gibson bevestigt officieel 'Lethal Weapon 5': "Hele eer om dit te mogen doen"

Films
woensdag, 19 juni 2024 om 8:00
gutnnsws3cah71jasy8w1fmptjg
Mel Gibson heeft officieel bevestigd dat er wordt gewerkt aan een langverwachte vijfde film in de Lethal Weapon-reeks. Gibson, die zelf een prominente rol speelde in de eerdere films, zal ook de verantwoordelijkheid als regisseur dragen om de nalatenschap van de oorspronkelijke regisseur Richard Donner voort te zetten. Donner, die de eerste vier films regisseerde, overleed in juli 2021, en Gibson ziet het als een eerbetoon om zijn visie voort te zetten.
Geruchten over een vijfde Lethal Weapon-film doen al even in de ronde. In een interview met de Inspire Me Podcast deelde Gibson zijn gevoelens over het project en zijn betrokkenheid bij de voortzetting van de iconische serie. “Richard Donner, die de andere vier films regisseerde, is helaas overleden. Hij was een goede vriend en heeft mij gevraagd om het stokje over te nemen. Het is een eer voor mij om dit te doen,” aldus Gibson.
Hij benadrukte dat Donner al ver was gevorderd met het script, en dat hij samen met een team verder heeft gewerkt om het verhaal af te ronden. “We hebben het script gebruikt dat hij had geschreven en we hebben eraan verder gewerkt. Ik ben er erg blij mee,” voegde hij eraan toe.
De Lethal Weapon-films staan bekend om hun perfecte balans tussen humor en intense actie, en het lijkt erop dat de vijfde film hier geen uitzondering op zal zijn. Gibson gaf aan dat het nieuwe deel zowel grappige als serieuze elementen bevat en dat het enkele zware thema's zal aansnijden.
Samen met Danny Glover, die terugkeert als Roger Murtaugh, zal het duo opnieuw te zien zijn in een actievolle buddy cop-film. De eerdere films hebben wereldwijd meer dan 900 miljoen dollar opgebracht, en met de terugkeer van het iconische duo wordt verwacht dat ook het vijfde deel een succes zal worden.
Hoewel de productie nog in de beginfase is, is er veel vertrouwen in het project. Gibson, met zijn indrukwekkende staat van dienst als regisseur van onder andere Braveheart en The Passion of the Christ, lijkt goed uitgerust om deze uitdaging aan te gaan. Zijn toewijding om de nalatenschap van Donner te eren en tegelijkertijd een film te maken die de tand des tijds kan doorstaan, belooft veel goeds voor de fans van de franchise.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!