David Tennant voegt zich bij nieuwe Netflix-film met grootste Britse cast sinds Harry Potter

Films
dinsdag, 18 juni 2024 om 16:00
2cyvaxaiplkgzynbb8r0flnuj4h
Netflix en Amblin hebben een indrukwekkende lijst van nieuwe castleden aangekondigd voor hun aankomende film The Thursday Murder Club, geschreven en geregisseerd door Chris Columbus. Onder de nieuwkomers bevinden zich David Tennant, bekend van Doctor Who, en Jonathan Pryce, beroemd om zijn rol in onder andere Game of Thrones.
Andere toegevoegde namen zijn Naomi Ackie, Daniel Mays en Henry Lloyd-Hughes. Zij zullen zich voegen bij eerder onthulde sterren zoals Helen Mirren, Pierce Brosnan, Ben Kingsley en Celia Imrie.
The Thursday Murder Club is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Richard Osman. Het verhaal volgt een groep vrienden in een bejaardentehuis die samenkomen om onopgeloste moorden te onderzoeken. De vier hoofdpersonages worden gespeeld door Helen Mirren (als de voormalige spion Elizabeth), Pierce Brosnan (als de ex-vakbondsactivist Ron), Ben Kingsley (als de voormalig psychiater Ibrahim) en Celia Imrie (als de voormalige verpleegster Joyce).
David Tennant en Jonathan Pryce zullen beide onbenoemde rollen op zich nemen. Osman onthulde op zijn podcast The Rest Is Entertainment dat Pryce de echtgenoot van Elizabeth (Mirren) zal spelen en Naomi Ackie de politieagent Donna de Freitas zal vertolken. De specifieke rollen van Tennant, Mays en Lloyd-Hughes blijven vooralsnog een verrassing. Osman was enthousiast over de toevoegingen aan de cast en noemde het "de grootste Britse cast sinds de Harry Potter-films".
De productie van de film wordt verzorgd door Jennifer Todd en Chris Columbus, met Holly Bario, Jeb Brody, Eleanor Columbus en Jo Burn als uitvoerende producenten. The Thursday Murder Club is een van de vele projecten in de vruchtbare samenwerking tussen Netflix en Amblin, waaronder ook de aankomende film Carry-On met Jason Bateman en Taron Egerton.
De opnames van The Thursday Murder Club beginnen later deze maand, maar een officiële releasedatum is helaas nog niet bekendgemaakt.
David Tennant zou aankomend weekend te gast zijn op Heroes Dutch Comic Con in Utrecht, maar moest onverwacht afzeggen vanwege opnames voor een nieuwe film. Met het nieuws over Tennants casting lijkt nu ook duidelijk welk project hij heeft laten schieten voor een bezoek aan Nederland.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!