Deze voorloper van 'Final Destination' is volgens Quentin Tarantino een niet te missen fantasyfilm

Films
dinsdag, 18 juni 2024 om 8:00
ulkw0ytuwp9l2rmikvo3mg8ll6b
Quentin Tarantino, de beroemde regisseur van iconische films zoals Kill Bill, Reservoir Dogs, en vele andere blockbusters, besprak in een podcast van Empire Magazine enkele van zijn favoriete verborgen pareltjes. Een van de films die in het bijzonder opvalt isThe Night My Number Came Up. In de podcast legt Tarantino het verhaal uit en beschrijft het als "een interessante fantasyfilm" die doet denken aan Final Destination, maar met een sfeer vergelijkbaar met A Stairway to Heaven.
"Een groep hooggeplaatste mensen bevindt zich op de Britse ambassade in Hongkong wanneer een militair opduikt tijdens een kleine cocktailsoiree," legt de regisseur uit. "Hij begint te vertellen over een verontrustende droom die hij de vorige nacht had. Aanvankelijk wil hij er niet eens over praten, maar zijn attaché staat erop dat hij het deelt."
"Hij beschrijft de droom waarin hij niet direct betrokken is, maar alles slechts observeert. In de droom vertrekt een vlucht en het personage van Michael Redgrave zit aan boord. Hij zegt: 'Jij was op de vlucht. Ik had je de avond ervoor ontmoet, dus daarom dacht ik dat je in de droom voorkwam.' Hij beschrijft een zeer specifieke set omstandigheden tijdens deze vlucht: een bepaald vliegtuig, acht passagiers, een VIP aan boord, en één van de acht passagiers is een vrouw. Ze raken verdwaald tijdens een storm en zijn voorbestemd om neer te storten in de bergen van Japan."
"Nu moet het personage van Michael Redgrave de volgende dag een vlucht nemen. Beetje bij beetje begint alles wat in de droom werd beschreven werkelijkheid te worden in het vliegtuig. Het doet denken aan de originele Final Destination, maar met een sfeer vergelijkbaar met A Stairway to Heaven."
The Night My Number Came Up is te streamen op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!