Sony kondigt officieel 'Uncharted 2' aan met Tom Holland en Mark Wahlberg

Films
dinsdag, 18 juni 2024 om 10:00
nriimw9odngvwrkmobfajhwjcrj
Sony Pictures heeft officieel bevestigd dat de productie van Uncharted 2, de vervolgfilm van de game-verfilming, in ontwikkeling is. Steven O'Dell, president van internationale distributie bij Sony, maakte dit nieuws bekend tijdens de CineEurope-presentatie in Barcelona.
De eerste Uncharted-film, uitgebracht in februari 2022, volgde het avontuur van de jonge dief Nathan Drake, gespeeld door Tom Holland, en de ervaren schattenjager Victor Sullivan, vertolkt door Mark Wahlberg. Ondanks gemengde recensies was de film een financieel succes, met een wereldwijde opbrengst van $407 miljoen.
De aankondiging van Uncharted 2 komt niet geheel onverwacht, gezien de eerdere hints van regisseur Ruben Fleischer en producent Charles Roven over mogelijke vervolgen. Toch is het nieuws dat de film officieel in ontwikkeling is, een belangrijke mijlpaal voor de franchise. Hoewel O'Dell niet bevestigde of Tom Holland en Mark Wahlberg terugkeren voor de sequel, lijkt hun aanwezigheid essentieel voor het succes van de vervolgfilm.
Het einde van de eerste film heeft interessante aanknopingspunten voor een vervolg. De onthulling dat Nathans broer, Sam, nog leeft en in de gevangenis zit, zet de deur open voor een verhaal dat zich richt op Nathans zoektocht om hem te vinden. Daarnaast introduceert de film Gage, die op zoek is naar Nathans ring die verbonden is met Sir Francis Drake, wat wijst op een persoonlijker en avontuurlijker verhaal in Uncharted 2.
Sony's aankondiging van Uncharted 2 maakt deel uit van een bredere strategie om te blijven investeren in populaire franchises. Tijdens de CineEurope-presentatie onthulde Sony ook plannen voor andere grote projecten, waaronder Danny Boyles zombie-sequel 28 Years Later en een live-action adaptatie van Nintendo's Zelda.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!