Oscar bekroonde horrorfilm met een 98% Rotten Tomatoes-score nu te zien op Netflix

Films
zondag, 16 juni 2024 om 18:30
dsets2vu5jujfdr0krrxdkyu0t0
Vanaf vandaag kunnen horrorliefhebbers genieten van de Oscar bekroonde film Get Out op Netflix. Geschreven en geregisseerd door Jordan Peele, heeft de film wereldwijd indruk gemaakt en won meer dan 150 prijzen, waaronder de prestigieuze Oscar voor beste originele script. De film kreeg ook nominaties voor beste film, beste regie en beste hoofdrolspeler voor de talentvolle Daniel Kaluuya.
De film volgt Chris Washington (Daniel Kaluuya), een Afro-Amerikaanse fotograaf die zijn blanke vriendin Rose Armitage (Allison Williams) vergezelt naar het landhuis van haar ouders in Upstate New York. Chris is nerveus over de ontmoeting, bezorgd dat zijn huidskleur een probleem zou kunnen zijn.
Bij aankomst worden zijn angsten bevestigd wanneer Rose’s ouders, Dean (Bradley Whitford) en Missy (Catherine Keener), overdreven vriendelijk en complimenteus zijn, wat Chris ongemakkelijk maakt. Bovendien vertonen de Afro-Amerikaanse huishoudster Georgina (Betty Gabriel) en terreinbeheerder Walter (Marcus Henderson) bizar gedrag.
Get Out is een meesterlijke satire op racisme en de manier waarop de Amerikaanse samenleving omgaat met Afro-Amerikanen. Peele gebruikt het horrorgenre om een diepgaande boodschap over te brengen over raciale spanningen. De film onderzoekt de subtiele en niet zo subtiele manieren waarop racisme zich manifesteert, zelfs in ogenschijnlijk progressieve kringen.
Get Out ging in première op het Sundance Film Festival en werd al snel geprezen om zijn innovatieve benadering van het horrorgenre en zijn scherpe sociale commentaar. De film kreeg een uitzonderlijke score van 98% op Rotten Tomatoes en een solide 7,8/10 op IMDb. Critici en kijkers bewonderden Peele’s vermogen om suspense en maatschappijkritiek te combineren, wat resulteerde in een film die zowel vermakelijk als verontrustend is.
Get Out is een film die zijn kijkers aan het denken zet, lang nadat de aftiteling is afgelopen. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!