Bekroonde Dracula-film op Netflix valt in de smaak: "Kan deze wel een miljoen keer kijken"

Films
zondag, 16 juni 2024 om 10:00
l8pjgjlpbketafgqftvtxjy5jbz
De vampierenfilm Dracula Untold is inmiddels tien jaar oud, maar de horrorfilm geregisseerd door Gary Shore biedt nog altijd een geslaagde herinterpretatie van het klassieke vampierverhaal. In deze film wordt de boeiende ontstaansgeschiedenis van het iconische personage uit Bram Stokers roman Dracula verteld. De film won meerdere Saturn Awards, waaronder die voor beste horrorfilm en beste kostuums.
Het verhaal van Dracula Untold speelt zich af in de vijftiende eeuw en volgt Vlad Drăculea, beter bekend als Vlad de Spietser. Als jonge prins werd Vlad opgeëist door de sultan van het Ottomaanse Rijk en opgeleid tot janitsaar, een elite soldaat. Zijn gewelddadige verleden achtervolgt hem echter en hij besluit terug te keren naar zijn geboorteland, waar hij als prins van Walachije en Transsylvanië vreedzaam probeert te regeren.
De rust wordt verstoord wanneer de Ottomaanse sultan Mehmet II duizend jongetjes, inclusief Vlads zoon Ingeras, opeist om opgeleid te worden tot soldaten. Vlad weigert en beseft dat hij geen kans maakt tegen het overweldigende leger van Mehmet. In een wanhopige poging om zijn volk en familie te beschermen, bezoekt hij een oude vampier in een grot.
Met een sterke cast, waaronder Luke Evans als Dracula, Dominic Cooper als Mehmet II en Sarah Gadon als Mirena, biedt Dracula Untold een visueel indrukwekkende en emotioneel rijke kijk op het klassieke vampierverhaal die zowel fans van actie als horror zal aanspreken. Op social media zijn de reacties dan ook lovend; iemand schrijft: "Een film die ik een miljoen keer kan bekijken is Dracula Untold. Zo’n meesterwerk."
Dracula Untold is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!