Cult-horrorfilm 'Circle' op Netflix krijgt onverwachts na bijna tien jaar een vervolg

Films
zaterdag, 15 juni 2024 om 15:00
siafjwm0uxxkzjfeusb6rumfpim
In 2015 verwierf Netflix de indie-horrorfilm Circle, een film waarin vijftig vreemden gevangen worden gehouden in een kamer en gedwongen worden om via een reeks stemmingen en debatten te beslissen wie de enige overlevende zal zijn. De film, die sterk geïnspireerd is door de klassieke film 12 Angry Men, heeft in de afgelopen jaren een cultstatus bereikt. Nu, bijna tien jaar later, is er een vervolg aangekondigd: Circles.
In Circle worden de personages geconfronteerd met hun naderende executies en moeten ze beslissen wie onder hen het verdient om te leven. Het idee dat de deelnemers zelf de macht hebben om te beslissen wie sterft, creëert een intense psychologische spanning. Critici prezen de film voor zijn verkenning van de waarde van het menselijk leven en de manipulatie van democratische systemen. Deze complexe morele dilemma's en de zenuwslopende climax maakten Circle tot een onvergetelijke ervaring voor horror- en thrillerliefhebbers.
Circles speelt zich 17 jaar na de gebeurtenissen van de originele film af en belooft opnieuw de spanning en psychologische diepgang te leveren die fans zo waardeerden. Het officiële plot beschrijft dat de overlevenden van een invasie worden geconfronteerd met een nieuwe bedreiging. Dit impliceert dat trauma en de nasleep van de originele gebeurtenissen centrale thema's zullen zijn in de sequel.
Michael Nardelli, die in Circle de rol van de enige overlevende, Eric, vertolkte, keert terug als producent en mogelijk ook als acteur. Brent Stiefel, die ook betrokken was bij de productie van de eerste film, zal opnieuw produceren. Het script wordt geschreven door Devon Graye, die bekendheid verwierf met zijn werk aan de horrorfilm I See You en de serie The Girlfriend Experience.
De releasedatum van Circles is nog niet bekend, maar volgens verschillende bronnen is de verwachting dat de film nog in 2024 uitkomt. Als onafhankelijke productie zal de film moeten concurreren met grote titels zoals Nosferatu, A Quiet Place: Day One, en Return to Silent Hill. Toch kan de unieke mix van psychologische spanning en morele vraagstukken van Circles een eigen niche vinden onder het horror- en thrillerpubliek.
Met dezelfde makers aan boord en een nieuwe dreiging die de overlevenden uitdaagt, heeft de sequel alle ingrediënten om net zo memorabel te worden als zijn voorganger. Voor wie de originele film nog niet heeft gezien, is dit het perfecte moment om op Netflix te duiken en Circle te ontdekken, in afwachting van wat Circles te bieden heeft.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!