'Gangs of Galicia' op Netflix: Alles over de veelbelovende nieuwe Spaanse misdaadserie

TV en Series
zaterdag, 15 juni 2024 om 11:00
clanes s01 e07 07062023 jaimeolmedo dsc 5794 1
Vanaf 21 juni komt Netflix met de nieuwe Spaanse misdaadserie Gangs of Galicia (Clanes), gecreëerd en geschreven door Jorge Guerricaechevarría, bekend van onder andere 30 Coins en Celda 211. De serie speelt zich af in het schilderachtige landschap van Galicië en neemt kijkers mee op een spannende reis vol actie en romantiek.
Het verhaal draait om Ana (gespeeld door Clara Lago), een ervaren advocate die besluit haar leven in Madrid achter zich te laten en een frisse start te maken in het kleine stadje Cambados. Haar aankomst blijft niet onopgemerkt, vooral niet door Daniel (vertolkt door Tamar Novas), de zoon van een beruchte drugsbaron die tijdelijk de leiding heeft over de Padín clan terwijl zijn vader achter de tralies zit. Wat begint als een verhaal van wraak, evolueert al snel naar een onmogelijke liefde tussen Ana en Daniel, waarbij hun verleden en omstandigheden hen uit elkaar lijken te drijven.
De serie kan rekenen op een sterke cast met onder andere Xosé Antonio Touriñán, Chechu Salgado, en Francesc Garrido. De regie ligt in handen van Roger Gual, bekend van The Mess You Leave Behind en Fanatic. Met een mix van actie, thriller, drama en romantiek lijkt Clanes alles in huis te hebben om liefhebbers van Spaanse series weer aan de buis gekluisterd te houden.
De officiële beschrijving van de serie luidt: "In Clanes arriveert een nieuwe advocate om zich te vestigen in het kleine stadje Cambados. Haar naam is Ana en haar aanwezigheid blijft bij niemand onopgemerkt, inclusief Daniel, de zoon van een belangrijke drugshandelaar en zichtbaar hoofd van de Padín clan terwijl de vader in de gevangenis zit. Ana, met uitgebreide ervaring bij een van de beste advocatenkantoren in Madrid, heeft besloten om helemaal opnieuw te beginnen in Cambados met de intentie om af te rekenen met haar verleden."
De serie is vanaf 21 juni te zien op Netflix, waarbij alle acht afleveringen van het eerste seizoen in één keer te streamen zijn. Bekijk hieronder de eerste (Spaanstalige) officiële trailer van de nieuwe spannende misdaadserie Gangs of Galicia (Clanes).
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!