Ariana Grande breekt stilzwijgen over Nickelodeon na 'Quiet on Set'-docu: "Oh shit!"

TV en Series
zaterdag, 15 juni 2024 om 10:00
gqz2psdc6qwbil5vfzyupdc3u
Ariana Grande heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de beschuldigingen van voormalige Nickelodeon-sterren in de nieuwe docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV. De docuserie onthult de vermeende toxische werkomstandigheden op enkele sets van Nickelodeon-programma's, met name onder leiding van producent Dan Schneider.
In een aflevering van de podcast Podcrushed, mede-gehost door acteur Penn Badgley, reflecteerde Grande op haar ervaringen als tienerster in de series Victorious en Sam & Cat. Ze noemde het "verwoestend" om de verhalen van haar voormalige collega's te horen en pleitte voor meer ondersteuning en bescherming voor jonge acteurs.
"Ik denk dat de omgeving veiliger moet worden gemaakt als kinderen gaan acteren, en therapeuten zouden verplicht moeten zijn op de sets," zei Grande. "Ouders moeten overal mogen zijn waar ze willen. Als iemand dit wil doen, of muziek maken, of iets op dit niveau van bekendheid, zou er in het contract iets moeten staan over verplichte therapie, twee of drie keer per week."
Grande, die haar doorbraak beleefde op 14-jarige leeftijd, gaf toe dat haar kijk op deze periode is veranderd. Ze vertelde dat sommige scènes die ze als tiener had opgenomen haar nu van streek maken, vooral in het licht van de onthullingen in de docuserie. "Specifiek over onze show, we dachten dat het cool was dat we de grenzen van humor verlegden," zei Grande. "Maar nu, terugkijkend op sommige clips, denk ik 'Damn, echt? Oh shit'."
De docuserie Quiet on Set bevat onder andere clips waarin Grande te zien is in schijnbaar seksueel suggestieve posities, waaronder scènes waarin ze een aardappel uitperst en kreunt. Hoewel Grande de docuserie of Schneider niet direct bij naam noemde, sprak ze over de schokkende verhalen van andere voormalige kindacteurs, die ze als "overlevenden" omschreef
In reactie op de beschuldigingen verklaarde Nickelodeon dat ze alle formele klachten onderzoeken en zich inzetten voor een veilige en professionele werkomgeving. Schneider zelf heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag en stelde voor om twijfelachtige inhoud uit herhalingen van de shows te knippen. Hij heeft ook een rechtszaak aangespannen tegen de makers van de docuserie wegens laster.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!