Historici prijzen deze briljante dramaserie op Netflix: "Episch verhaal zonder woke-invloeden!"

TV en Series
zaterdag, 15 juni 2024 om 9:00
4k10pdvis4dyvy3xdfed6bam65e
De zesdelige dramaserie The Last Czars op Netflix is een boeiende vertelling over de Romanov familie, de laatste koninklijke familie van Rusland. Deze serie, die door historici wordt aanbevolen, combineert documentaire-elementen met dramatische reconstructies om het leven van tsaar Nicolaas II en de ondergang van de Romanovs te belichten.
The Last Czars begint met de troonsbestijging van Nicolaas II in 1894 na de plotselinge dood van zijn vader, tsaar Alexander III. Het verhaal volgt Nicolaas' worstelingen met zijn rol als leider van Rusland, zijn huwelijk met Alix van Hessen-Darmstadt (gespeeld door Susanna Herbert), en de groeiende invloed van Grigori Raspoetin (vertolkt door Ben Cartwright), een mystieke figuur met een controversiële band met de koninklijke familie.
De serie werpt een gedetailleerde blik op de gebeurtenissen die leidden tot de Russische Revolutie van 1917, waarbij Nicolaas II gedwongen werd af te treden en uiteindelijk met zijn familie werd geëxecuteerd in 1918. Elke aflevering belicht een cruciale fase in hun geschiedenis, van politieke intriges tot persoonlijke tragedies, zoals de ontdekking dat Nicolaas' zoon, de troonopvolger Alexei, leed aan hemofilie.
The Last Czars combineert interviews van experts met dramatische scènes, waarbij sommige recensenten de serie beschrijven als een levendige reconstructie van de geschiedenis. De serie slaagt erin om een meeslepend en educatief verhaal te vertellen over een van de meest fascinerende koninklijke families in de Europese geschiedenis. De dramatische interpretaties worden versterkt door de inzichten van historici, die de kijkers helpen de complexiteit van de tijd en de personages te begrijpen.
De Nederlandse historicus Sid Lukkassen prijst de serie en schrijft: "Absoluut een aanrader! The Last Czars is een episch verhaal zonder de opgelegde woke-invloeden die we tegenwoordig vaak zien, zoals bijvoorbeeld in de Cleopatra- en Alexander de Grote-series op Netflix."
De serie is niet alleen een traktatie voor liefhebbers van geschiedenis, maar ook een intrigerende serie voor kijkers die geïnteresseerd zijn in de dynamiek van macht, familie en de tumultueuze tijden die het einde van een tijdperk inluiden.
The Last Czars is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!