Ontroerende dramafilm met Shailene Woodley en Ansel Elgort nu te zien op Netflix

Films
zaterdag, 15 juni 2024 om 8:00
asso7nzghtdx42a311q6freql1x
Vanaf vandaag is de ontroerende romantische coming-of-age-film The Fault in Our Stars te streamen op Netflix. Deze film uit 2014, geregisseerd door Josh Boone, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Green uit 2012. Met hoofdrollen voor Shailene Woodley en Ansel Elgort, en sterke bijrollen van onder andere Laura Dern en Willem Dafoe, heeft de film wereldwijd harten veroverd.
The Fault in Our Stars vertelt het verhaal van de zestienjarige Hazel Grace Lancaster, een tiener die leeft met schildklierkanker die is uitgezaaid naar haar longen. Haar moeder, bezorgd over Hazel's emotionele welzijn, dringt erop aan dat ze een steungroep voor kankerpatiënten bijwoont. Het is hier dat Hazel Augustus "Gus" Waters ontmoet, een charmante en levenslustige jongen die in remissie is na het verliezen van een been aan botkanker. Ondanks hun zware omstandigheden vinden Hazel en Gus troost en liefde bij elkaar.
De film neemt de kijker mee op een emotionele reis die zowel hartverscheurend als hartverwarmend is. Wanneer Gus tickets regelt voor een reis naar Amsterdam, een wens van Hazel om de mysterieuze auteur Peter Van Houten te ontmoeten, wordt hun band nog intenser. De scènes in Amsterdam, prachtig vastgelegd, bieden een romantische achtergrond voor hun ontluikende liefde, hoewel hun ontmoeting met Van Houten teleurstellend en confronterend blijkt te zijn.
De krachtige chemie tussen Woodley en Elgort, gecombineerd met een uitstekend script van Scott Neustadter en Michael H. Weber, maakt The Fault in Our Stars tot een meeslepende ervaring. De film ontving lovende kritieken en was een groot succes aan de kassa, met een wereldwijde opbrengst van meer dan 307 miljoen dollar tegen een bescheiden budget van 12 miljoen dollar. Naast financiële winst oogstte de film ook lof voor de genuanceerde en gevoelige manier waarop het de zware thema's van ziekte benadert.
The Fault in Our Stars is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!